Mit válaszoljak a főnöknek, állásinterjún? (érdekes)
Feltesz a főnök egy általános kérdés. Azonnal tudom, hogy mit vár, mi lenne a pozitív és tökéletes válasz. Csakhogy én ezt teljesen máshogy látom, talán pont ellenkező módon.
Hogyan válaszoljak?
Jöjjön a talpnyalás, színészkedés,megalázkodás és mondjam azt amit hallani akar
VAGY
mondjam el az én véleményem, ami lehet nem lesz túl pozitív kicsengésű, DE az én véleményem.
én mindig őszinte vagyok az interjúkon - ezért nincs munkám
ahol segget nyaltam, ott felvettek ugyan, de sajnos rossz természetem van, vagyis nem seggnyaló típus vagyok, úgyhogy ki is raktak a próbaidő alatt...(nem a munkámmal volt baj, hanem a személyiségemmel)
csak egy példa:
"Ha egy ügyfél Önnel szemmel nem emberséges hangnemet üt meg, Ön hogyan viszonyul hozzá az együtt működésük idején?"
Jó válasz: "persze..mint mindig nyugodtan, örömmel, barátságosan beszélek embertársammal, jópofát vágva hozzá, segítőkészen, ahogy ezt elvárja."
Helyes válasz: "Megcsinálom, amit elvár! ...de pl. ha rossz az elképzelése, és én jobban is megtudnám csinálni, nem fogok neki ötletet adni, hanem fizessen és távozzon. Megkapta azt amit akar."
Arany középút. A példádból kiindulva, mond el a véleményedet, de úgy, hogy az ne vessen rád rossz fényt, ne legyen negatív üzenete:
"Megcsinálom amit az ügyfél elvár, mert fontos hogy elégedetten távozzon"
A többit elég ha magadban gondolod. Így se nem hazudsz, se nem nyalsz talpat és még az állásra is lesz esélyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!