Állásinterjún ha rákérdeznek mit válaszoljak?
Én hazudtam. AZt mondtam, hogy dolgozom, de nem vagyok bejelentve.
Tudom, nem ez a legjobb megoldás, de én nem mertem bevállalni, hogy nem volt munkám. Felvettek...
Nyilván a "feketén dolgoztam" elég jolly joker, hiszen épeszű ember nem mondja bele a telefonba egy idegennek, hogy "igen, a Józsi itt volt nálunk feketén fél évet".
Ettől függetlenül azért más úton is meg lehet vele bukni. Én nem hazudnék ilyenben.
Ha már kamuzul, kamuzz be valami hihetőbbet. Pl. hogy alkalmi munkád volt kis cégnél (pl. tolmácsként dolgoztál egy ismerős kereskedő ismerősödödnél, aki hetente egyszer külföldre ment beszerzésre. végzettséged függvényében találj ki valamit. Csak van egy vállalkokzó ismerősöd, aki segítene falazni, és részt venne ebben a kis kegyes hazugságban)
Ők ebből azt fogják leszűrni, h szorgalmas vagy, goldogozol, kell a pénz, a magyar helyzettel meg mindenki tisztában van.
Vagy őszintén mondd el, hogy nehéz állást találni a piacon, és a keresés mellett hasznosan töltötted az idődet, pl:
- nyelvtanulás, tanfolyam
- utazás
- külföldi látogatás
- idősgondozás (ha a lelkiismereted megengedi ezt a blöfföt)
- építkezés, lakásfelújítás
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!