Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Egy magyarországon levő német tulajdonú cégnél dolgozom, mint mérnök. Most vettek fel, a próbaidőm töltöm, 2 hónapja vagyok itt. Ez az első munkahelyem.

Az a probléma, hogy annyi megrendelést kaptunk az évre, hogy majd beleszakadunk. Szinte senki nem megy haza du.4-kor, mindenki kb 5 ig van, de én már egész januártól kezdve este 8-kor esek haza.

Azért vettek fel, hogy besegítsek egy srácnak a feladataiban, ő már régen itt van. De a projektvezetőnk mondta, hogy úgy látja még a 2 ember is kevés, szóval majd akarnak felvenni egy harmadikat.

Viszont én most iszonyatosan kibuktam. A srác akinek besegítek, azt mondta, hogy kb a 10%-át adta át annak amit majd csinálnom kell. Viszont már így is majdnem minden nap 12 óráznom kell.

Úgy érzem, hogy nem tudok itt fejlődni, reggeltől estig dokumentációkat csinálok a gyártás számára. Ez mérnökinek mérnöki feladat, viszont hol vagyunk még attól, hogy rendesen komoly dolgokat csináljak SAP-ban(csak belekezdtünk), meg ilyenek. A múltkor is küldött egy tennivalót a srác, hogy csináljam meg, de vissza kellett dobnom a feladatot, mert felszóltak a gyártásból, hogy kéne 4 rajz. Este 8 utánig voltam aznap is.

A projektvezetőm jó fej, meg mondta is, hogy akarnak még embert, de én ezek ellenére szeretnék vele beszélni hétfőn. Csak nem tudom, hogy próbaidő alatt ildomos-e olyan panasszal odamennem, hogy főnök, még így is rohadt sok a meló.

Plusz ez a dolog, hogy már egyből SAP-ban akarok bűvészkedni, nem tudom, hogy nem-e túl nagy elvárás magamtól.

FOgalmam sincs, hogy egész idő alatt amíg itt vagyok(évek) csak rajzokat fogok csinálni meg dokumentációkat, mint egy droid, vagy pedig ez csak a szamárlétra első foka?

A munkaköri leírásban szerepel ez, mint egy pont...de EGY. A sok közül..

2015. febr. 6. 20:50
 1/4 A kérdező kommentje:
ja és persze a túlórát nem fizetik. viszont lecsúsztathat...nánk. csak akkor még több meló gyűlik a fejünkre.
2015. febr. 6. 20:58
 2/4 anonim ***** válasza:
72%

Nem arról van szó véletlenül, hogy mivel még rutintalan vagy lassan dolgozol?

Ne haragudj, de nem túl hihető, hogy napi 120 óra munkát akarnak adni.

2015. febr. 6. 21:36
 3/4 anonim ***** válasza:
39%
Nem akarlak elkeseríteni, de a multiknál annyi munkát sóznak rád, amennyit csak tudnak. Ha felállsz délután 5-kor, hogy letelt a munkaidőd, nem fér bele több, akkor azt szokják meg. Ha viszont rászoktatod őket, hogy simán ott vagy 8-ig is, ha nem vagy kész, legközelebb eleve annyit adnak, hogy 8-ig dolgozhatsz vele. Nekem aztán szólhatnának a gyártásból, hogy kell még négy rajz, megmondanám, hogy sorry, holnap is lesz nap, mára nekem már letelt. Szóval nem panaszkodni kell, hanem egyszerűen kiállni a saját jogaidért, és nemet mondani. Majd látni fogod, hogy minden munkahelyen kétféle dolgozó van: azok, akik csak a munkaidejüket töltik ott, és azok, akiket nyugodtan csicskáztathat a főnökség, sosem mernek nemet mondani. És ha hiszed, ha nem, leépítésnél mindig a második csapatból küldik el az embereket. Nem szabad ennyire befeküdni.
2015. febr. 6. 22:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Kb pont azt tervezem, hogy hétfőtől kezdve maximum du 5-ig leszek bent.
2015. febr. 6. 22:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!