Munkaidőn kívüli ügyeletért kellene a munkáltatónak fizetnie akkor is, ha nem történik semmi, ami miatt be kellene menni ténylegesen dolgozni?
Figyelt kérdés
Éjszaka és hétvégén bármikor megszólalhat a telefon, hogy az ügyfélnél gond van és el kell menni megcsinálni. Ez nagyon ritkán történik meg, havi pár alkalommal. Beosztástól függően általában min. 1 hétig van egy személy ilyen helyzetben, hogy bármikor csöröghet a telefon és menni kell. Jó eséllyel nem fog csörögni a telefon, de azért ott van, hogy nem tud elmenni moziba, színházba, kirándulni; családi, baráti találkozóból bármikor felállíthatják; ha valamit ünnepelnek, nem ihat egy pohár pezsgőt; a kocsit nem tudja más elvinni a családból; de még egy bevásárlás is olyan, hogyha akkor csörögne a telefon akkor külön logisztika a családot hazavinni és időben az ügyfélhez érni,.... Igazából bármelyiket meg lehet csinálni, de nem nyugodt szívvel. Mindig ott van a háttérben, hogy lehet, most fog csörögni a telefon, időben odaérnék-e ha most csörögne a telefon, ebben a helyzetben milyen logisztikával járna eljutni (pl. akikkel vagyok ott tudom-e hagyni őket vagy mindenkit haza kell rángatnom, hazarohanni, átöltözés, mindent bepakolni a kocsiba, ami kell,....).ma 09:52
1/4 anonim válasza:
Persze, nem is keveset. Ahol én dolgoztam 1 hét ügyelet +10% fizu volt, és szoftverfejleszőként nem kevés pénzrőp volt szó.
2/4 anonim válasza:
Nekem ilyen napokon a napi bérem 50%-a jár, ha nem történik semmi, ha történik is valami akkor a munkával töltött minden megkezdett óra plusz 100%. Erre rájön a vasárnapi és ünnepnapi pótlék, ha ezekre a napokra esik.
3/4 anonim válasza:
Természetesen fizetni kell az ügyeletért külön. Ha csak nincs beleépítve eleve a fizetésedbe ennek a plusz dija
4/4 anonim válasza:
Nekem 40%-ot adnak, ha jól tudom ez a minimum.
Nem szoktam túlgondolni, elmegyek moziba, színházba, vásárolni, úszni, akárhova aztán ha csörög a teló felállok és megyek dolgozni.
Igaz, hogy munkám jellegéből adódóan amikor szólnak mást nem nagyon lehet csinálni mert kiment az áram. Néha már magamtól elindulok aztán közben jön az sms, hogy helyzet van.
Hetente max 2 hívást kapok, de van hogy egyet sem.
Céges teló, céges kocsi csomagtartóban mindennel ami kellhet nálam van.
Ilyenkor el lehet menni céges kocsival vásárolni, hogy biztos kéznél legyen.
Asszony egyszer berágott mert gyertyafényes netflixezés közben szólalt meg a teló de máskor nem volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!