Überelhetetlen munkáltatói rablás? Levonni a soha ki nem fizetett túlórát a ténylegesen ledolgozott munkaidőből? Vki tud jobbat?
Munkahelyemen gyakorta vannak túlórák szokás szerint feketén és vagy fizetik vagy nem, 90%-ban vagy nem!
Na besokalltam és lejárt a munkaidőm, hazamentem. Nem voltam hajlandó ott maradni a fekete ki se fizetett túlórán. A normál munkaidőm maradéktalanul ledolgoztam.
Másnap a főnök behívott. Levonták az előző napi ténylegesen ledolgozott 8 órámból a 2 óra túlórát amit maradni kellett volna…
Levonják azt ami soha ki nem fizettek volna abból amit ledolgoztam. Így aznapra kaptam a 8 ledolgozott órára 6 óra bért, mert lejött a 2 óra túlóra. Amit ugye úgyse fizetnek.
És még nincs vége. Megkaptam a „végső” figyelmeztetést: még 1 ilyen akció és ennyi volt.
Na ezt überelje valaki!
Hasonlat!
Egy betörő aki betör kifoszt majd utólag kifizetteti velünk a fűrészt ami eltört miközben hozzánk tört be éppen.
!!!
"5 éve már nagy ívben ejtek a munkára."
?? és hol találsz te ilyne helyet? én is nagy ívben ejtenék de akkor 5 perc alatt utcán lennék. Még wc-re is alig mehetek el.
Senkinek se fogom elpanaszolni mert lehet itt bármi bíróság de ha kirúgnka akkor mi lesz?
ÉS ezen semmiféle bíróság se segít.
Megbüntetik a céget?
Lehet.
Még tán valami kis kártérítést is kapok?
Lehet.
De ha buktam az állásom, akkor mit ér.
"de ha kirúgnka akkor mi lesz? "
Fogod magad és elmégy egy olyan helyre dolgozni ahol normálisan fizetnek, nem ez az egyetlen munkahely a világon...
Bolti eladó vagyok.
Ne jöjjünk azzal hogy menjek máshova. Ezer helyen voltam volt ahol be se voltam jelentve és minden feketén ment, volt ahol beteg voltam 2 napot és kirúgtak volt ahol nem adtak 1 nap szabit se ....
Én még normális helyen sose voltam pedig 50 felett vagyok.
Már annak is örülhetek ha egyáltalán helyem van...
Legalább jól fizetnek? (
Hogyne fizetnének jól köszönjük a trollkodást!
Kapom a kemény nettó minimálbért + 5000 kajajegyet.
+ ott van ugye a temérdek túlórapénz amit meg nem fizetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!