11M30-as lap 655 os sor. Ezt nekem kell befizetni, vagy ennyit kapok vissza? " A munkáltatóként levont (megfizetett) és a ténylegesen fizetendő adóelőleg, adó különbözete"
Figyelt kérdés
2012. febr. 3. 10:15
1/8 anonim válasza:
Ha a fizetendő nagyobb, mint a ténylegesen levont, akkor azt a különbözetet neked kell fizetned, ha kevesebb, akkor visszaigényelheted. Persze ez csak az adott munkahelyre vonatkozik, ha máshonnan is van bevétel vagy más adót módosító tétel, akkor össze kell vonni őket.
2/8 A kérdező kommentje:
Ez az! Fogalmam sincs erről az adatról. Van egy igazolásom, egy nyilatkozatom, és 2 db 11M30-as lap. Nincs rajta mennyi a ténylegesen befizetett adó! csak a 655-ös sor, a különbözet. Ezért kérdeztem meg itt, mert ez így nekem is furcsa.
2012. febr. 3. 10:41
3/8 A kérdező kommentje:
Munkáltató könyvelője csinálta, és az sincs rajta, hogy (ha esetleg visszakapok pénzt)hová küldjék? Lakcímre, vagy bankszámlára.
Én nem értem ezt az "egyszerűsített" bevallást.
2012. febr. 3. 10:53
4/8 anonim válasza:
Az M30-as az nem bevallás, az egy igazolás a munkáltatódtól. Töltsd le a NAV honlapjáról a bevalláskitöltőt, és nézd meg abban. Ki fog neked számolni mindent.
5/8 A kérdező kommentje:
ÚÚÚ...tényleg!! Igazad van! Köszönöm!
Csak a szememtől nem látok.
2012. febr. 3. 16:02
6/8 Katilili válasza:
Mi van akkor, ha a 11M30-as nyomtatványon nem tüntették fel a 651. sort csak a 655. sort, akkor hogy számoljam ki az adómat. Egyáltalán lehet ilyet?
7/8 anonim válasza:
Az adódat nem az M30-as alapján kell kiszámolni. A számítási mód a 1153-as bevallás kitöltési útmutatójában van leírva, de a legegyszerűbb, ha letöltöd a bevalláskitöltőt a NAV honlapjáról.
8/8 anonim válasza:
Katililinek:
Az 11M30-as nyomtatvány 651. sorában kell lennie valamilyen adatnak, ha másnak nem, hát egy nullának.
A 655. sor egy tájékoztató sor, nem biztos, hogy ugyanannyi lesz a végleges adókülönbözet, ha megcsinálod a 1153-as adóbevallást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!