Na az ilyen vélemény nem érdekel és ha ezt irtad akkor te b..zi esztergályos vagy , ja és tudtaom hogy a gépi forgácsoló és a cnc esztergályos /programozo hiányszakma jelenleg szóval taka ;)
2015. febr. 6. 20:41
2/9 anonim válasza:
A CNC minden csak nem irodai meló.
2015. febr. 6. 20:51
3/9 A kérdező kommentje:
De én olyat is hallotam hogy a cnc programozó főleg irodában rajzot készit és programot ir. Akkor hogy van ez??
2015. febr. 6. 22:07
4/9 anonim válasza:
A CNC-s áll a gép előtt és ott nyomkodja a cuccot, de lehet, hogy pc-n is megírja a programot amit áttölt.
Bár szerintem az inkább a gépész technológus (annak tanultam, csak rühelltem) vagy a gépész mérnök.
külön csak cnc programozó szerintem ebben a formában nincs.
2015. febr. 7. 00:56
5/9 A kérdező kommentje:
Van külőn Cnc Programozó is.
Csak én nem igazán a csarnokba állni akkarok egésznap a mocsokban dolgozni, nekem az nem szimpatikus.
És ezért kérdeztem hogy van-e úgynevet főleg irodai munka.?!
2015. febr. 7. 08:33
6/9 anonim válasza:
Figyelj, tanultam esztergályosnak, dolgoztam CNC-vel, pontosan tudom hogy megy ez:
Beprogramozod a gépet, és ott állsz mellette amíg végez, kiveszed a kész munkadarabot, beteszed az újat és ez megy egész nap.
CNC az nem irodai munka, pont.
2015. febr. 7. 13:50
7/9 anonim válasza:
CNC-s irodai munka????? HÁHÁHÁHÁHÁ!!!!! Ilyet én még nem is hallottam pedig 15 éve vagyok a szakmában. Van CNC gépkezelő (legalja.hu), másnéven zöldgombos biorobot. Előszeretettel ajánlom mindnen OKJ-s "CNC szakembernek" hogy pusztulna ki mind. Eszméletlen károkat tudnak csinálni. A következő lépcső a CNC programozó/technológus, természetesen itt sem a progressio bt által okj-n képzett hulladékra gondolok. Ez bizony egy 4-5 éves "képzés" amit szakmunkásképzésnek hívnak, és ami jelenleg halott Magyarországon. Az "irodai cnc munkakör" maximum a rajzolókat illeti, de egy jó technológus saját maga készíti a rajzokat. Szóval ne akarj te cnc-s lenni, hacsak nincs LEGALÁBB gépi forgácsolói NAPPLAI SZAKMUNKÁSKÉPZŐS VÉGZETTSÉGED!!!! Tudom, kemény szavak, de elsősorban a gépek védelmében beszélek. Láttam egy ilyen szakembert, amint éppen rommátört egy 5-600 millós Okuma Multust. A személyi sérülésekről, csonkolásokról, esetleg halálos balesetekről meg ne is beszéljünk.
2015. febr. 7. 14:40
8/9 anonim válasza:
Ahol dolgozok ott az irodában kezdődik a cnc-s munka ugyanis elkészítjük a programot és utána a műhelyben elkészítjük a munkadarabot.Én is egy okj-s cnc-s vagyok és éppen tanulom az egészet a munkahelyemen.Bútorlapszabász cégnél vagyok úgyhogy nem csak a fémipar létezik itt cnc-vel törénik az élzárás, tiplik helyének a kifúrása illetve egyéb marás feladatok is a cnc program grafikus alapú úgyhogy a G kódolást nem használjuk.Kezdésnek tökéletesen megfelel nekem,egyedi gyártás van úgyhogy még csak biorobot se vagyok:P
2015. febr. 7. 20:04
9/9 anonim válasza:
Mekkora egy nyomorult vagy! Te nem fogsz a mocsokba állni mi? Azt se tudod mi az a forgács, és így akarsz CNC-zni? Csak hallottál róla valamit aztán már egyből mennél annak. Gyökér
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!