Szerintetek milyen munka a programozó?
Én az vagyok, és nagyon szeretem. Kreatív, izgalmas, mindennap más és más problémát kell megoldani, más és más dolgokat kell létrehozni.
Persze sokszor idegesítő, mikor órákon át keresel egy hibát, ami miatt rosszul működik a program. Meg fárasztó a szemnek is, ha egésznap a gép előtt ülsz.
Ellenben viszont jó a fizetés, és így a szabadidődben mindenféle nagyon klassz dolgot kipróbálhatsz, nincsenek mellette anyagi gondjaid.
Sok ismerősöm viszont lenézi a munkám, szerintük ez kockaság, és szörnyű lehet egésznap a monitort bámulni, és kódsorokat olvasni.
Nektek mi a véleményetek a programozói munkáról?
Ez azért elég általánosított vélemény. :)
Ennyi erővel milyen unalmas festőnek lenni, hisz egésznap csak festeni kell. Vagy grafikusnak, ahol egésznap csak rajzolni. Vagy fotósnak, ahol egésznap csak fotózni. Vagy íróna, ahol egésznap csak írni. :)
Szerintem egyáltalán nem monoton a pötyögés. Mert kreatív és szellemileg kihívást jelentő feladat megtervezni egy programot, vagy annak a funkcióját. Gondolkodni rajta, tervezgetni, és a végén az öröm, hogy de klassz lett.
Mint egy szobrásznak, asztalosnak, festőnek. Megtervezi, kigondolja, megvalósítja.
Szóval nem úgy néz ki, hogy egésznap ülök és megállás nélkül írok a billentyűzeten. :)
Én még csak tanulok programozónak,de eddig eléggé tetszik.
Dolgoztatni az agyat, hogy felépítsek egy programot, megírjam, kitaláljak valami olyat amivel dobhatok egy kicsit a számítástechnika terén, számtalan a lehetőség :) Kicsit nehéz is, mert sok parancsot,kódot,utasítást kell fejben tartani, erre még ráadásul jön a gondolkozás hogy hogy is kezdjek neki, meg miként építsem hogy működjön.
Persze hogy egyhuzamba (pl. nagyobb céhnél időkorlátra kell egy program) sokat kell dolgozni, ráadásul csak ülni a gép előtt, és ahogy írtad a hibakeresés.De viszont ha épp nincs meló, vagy valami lazább, akkor tényleg a jó anyagiak miatt sok mindent csinálhatsz.
Mindent összevetve szeretem.Néha unalmas és nehéz, de szórakoztató és érdekes.Na és persze az öröm amikor több napnyi,heti vagy hosszabb vesződés után megvan a program :D
Nagyon egyetertek veled kérdező. :)
Engem most vettek fel az elte ik ra es csak azt sajnalom h alig programozunk. Csak matek matek matek amivel nincs bajom mert szeretem de hat megis csak azert mentem oda hogy fejlesszem a programozos tudásomat.
Alig varom mar kihívások elé kerüljek.
Az IT szakterületek közül a programozás (kódolás) a legnagyobb szopás. Igaz a fejlesztés többi ága is az a véleményem szerint. Jelenleg rendszerintegrátorként tevékenykedek, ez is szopás. Magyarországon nincs megfizetve, csak átlagbér. A holland kolléga havi 6000€ fölött keres. Én már voltam szint minden az IT-n belül. A legjobban a hálózati üzemeltetést szerettem, az legalább nem 100% asztalnál ülős. Sebaj mindjárt itt a nyugdíj :) Kitartás elvtársak.
Kedves előttem szóló.
Ha ELTE ProgMatra mentél akkor ne csodálkozz, hogy sok a matek. A programozás alapja a matematika, csak akkor fogsz rendes programot gyártani, ha tisztában vagy a matematikai elmélettel. Majd valamikor 3-4 félév környékén rádöbbensz, hogy amit tanulsz használtad már gyakorlatban. Sok sikert a tanulmányaidhoz.
Köszönöm szépen :D
Tudom a matek a logika és a következetesség tantárgya.
Nincs semmi bajom vele, sőt szeretem is, viszont eltén már programtervező informatikusnak hívják ezt a szakot úgy hogy semmivel sem kevesebb a matek mint azelőtt és semmivel sem több a programozás sem. Mondjuk példaként: Már több témát kivégeztünk matekból, de rendes programkódot még nem láttam sehol :D
Igen, ez tényleg így van.
Én is az ELTE-n végeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!