Váltanál a helyemben?
Jogász vagyok, 2014 júniusában végeztem az egyetemen. 1 hónapja dolgozom a közigazgatásban, de már most utálom az egészet. Napi 8 órában csak határozatokat hozok, unalmas, monoton, nincs benne kihívás, szakmailag nem fogok tudni fejlődni, bruttó 208 ezer a fizu, plusz bruttó 200 cafetéria/év. Elfekvő. Elgondolkodtam a váltáson, csak attól tartok, hogy szarul fog kinézni az önéletrajzomban, hogy 1 hónap után ugrálok egyik helyről a másikra. Olyan helyen dolgoznék szívesen, ahol minimum nettó 200 lenne a fizetésem, plusz kapnék hozzá még valamennyi cafetériát, és lenne értelme bemenni dolgozni, nem ugyanaz várna mindennap 8 órában. Ügyvéd nem szeretnék lenni, inkább jogtanácsos lennék később egy cégnél, de ahhoz kell szakvizsga, ahhoz pedig 3 év gyakorlat, csak az a nem mindegy, hogy ez a 3 évem hogy telik el.
Te keresnél másik helyet 1 hónap után? Tippeket is szívesen fogadok, hogy te hova jelentkeznél a helyemben.

Először is: nyugodtan ignoráld az első két, testnevelésen kívül mindenből felmentett úriember válaszát, simán zavarja őket, hogy első osztály óta kudarc nekik minden tanulással vagy karrierrel kapcsolatos dolog.
Másodszor: dobj szét egy rakás önéletrajzot, multik bőven keresnek jogászokat, megadják kezdőknek a nettó 200-at plusz mellé kétszer ennyi cafetériát ráadásul megértőek azzal, akik azt mondják, hogy a közszféra az egy karriertemető undormány.
Ha három évig egy ilyen helyen unod az életedet, még sokkal rosszabbul fog kinézni, mintha hamar váltanál egy olyan helyre, ahol tudsz fejlődni és fizetnek annyit, hogy tudjál enni, inni, nyaralni, könyvet venni. Ez meg a minimum diplomásként.

Én is azt javaslom, hogy a jelenlegi munkahelyed mellett keres olyan állást, amiben látsz perspektívát.
Szerintem a munkaadók is megértőek, hogy miért hagyod ott a közszférát, sőt szerintem annál jobb, minél korábban lépsz le onnan. Ők is tudják, hogy a közszférában nem olyan jellegű tapasztalatokat szerzel, amire nekik szükségük van, emiatt nagyobb hátrányba lennél 3 év múlva, mint most 1 hónap múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!