Hogy tudtok 8 órás munkát vállalni 1-2-több kisgyermek mellett? Vagy milyen részmunkaidős állást?
Kicsit kétségbeejtőnek érzem a helyzetem, mert szeptember óta keresek részmunkaidős állást 5 év gyes után (2,5 és 5 éves fiam van), amit sajnos nem nagyon találni, illetve volt egy jutalékos, amit el is kezdtem, de 6 hét után ott kellett hagynom, mert ahhoz, hogy a jutalékom megkapjam, 8-9 órát is dolgozni kellett, amit a mi életvitelünkkel nem tudok vállalni. Férjem keresi a több pénzt, Ő reggel 7-kor már elmegy ittonról és 6 után ér haza. Nagyszülőket nem tudjuk rendszeresen mozgósítani.
Nem tudom, más hogy oldja meg? 4-6 órában milyen állásokat tudok találni, ami nem eladói, vagy ha jutalékos, akkor is fix? Budapesti vagyok.
De miért nem jó a 8órás teljes munkaidő?
Mi is így csináljuk: gyerekeket 7 re visszük oviba, bölcsibe. 7-3 ig dolgozok és utána munkából hazafelé menet megyek értük.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Azért nem vállalható a 8 órás munkaidő, mert az ebédidővel 8,5 + 1-1 óra az oda-vissza út, hacsaknem a környéken sikerülne állást találni (Bp nagyon külvárosában élünk, nehéz közlekedéssel, csak példa, hogy a volt munkahelyem a belvárosban volt, mégis bő 50-55 perc kellett). Ha 7-re vinném a gyerekeket, akkor is neccesen érnék be 8-ra, és fél6-nál (zárásra!) előbb nem érnék értük. Nem szeretném, hogy a reggeli és esti ügyeletben is mindig ők legyenek az elsők és utolsók. Viszont részmunkaidőt meg tényleg lehetetlenség fix munkaidőben, fix pénzért találni. :(
Maradhat még opciónak a rendszeres délutáni bébiszitter naponta 2 órára, aki hazahozza őket, és velük van, míg haza nem ér valamelyikünk, de ahhoz jó fizetést is kell kapni, hogy megérje (egyik barátnőm így csinálja, kb -50 ez így nekik).
Úgy érzem, megrekedt az egész, egyéb ötlet?
Szia,
Milyen végzettséged van?
Ha esetleg pénzügyi, vagy adminisztrátori akkor állami szférát el tudnám kéozelni a hekyzetedben, biztosabb mint a multi es lehet van részmunkaidős lehetöség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!