Szerintetek miért mondják azt ma az emberek, hogy nincs értelme kutatómunkával foglalkozni?
Utolsó, azért ne higgy el mindent. USA: kollégám kint dolgozott, a munkaidő reggel 8-9 este 8-9-ig, szabadidő nulla, ebből lett elege és inkább hazajött.
Skandináv ország: másik kollégám, mindenre értsd mindenre még NaCL (konyhasó) is pályázni kell annyira nincs felesleges pénz, munkaidő 120%-a pályázatírás.
De aki akarja nyugodtan válassza a biológus szakmát hiszen az okos más kárán a hülye meg saját kárán tanul, sajnos én az utóbbi kategóriába tartozom.
#10 vagyok
A munkaidőre nem panaszkodott, de a srác fanatikus, kizárólag a kutatás érdekli. Egy rahedli díjat kapott már diákkorától kezdve, nem kizárt, hogy esetleg másképp ítélik meg az ötleteit, azért kap meg mindent a kutatáshoz. Más kutatót nem ismerek, így összehasonlítási alapom nincs. Egyébként ő az, csak hogy lásd, nem az ujjamból szoptam ki:
"Irodalmárok, kulturális antropológusok, az indiánok történetével foglalkozók, filmtörténészek, esszéírók, novellisták, regényírók. Nincs rájuk szükség? Nem lett több általuk a világ és mi emberek?"
Tudományos területen lévőket is bealázták, erre bedobod ezt.
Akiket felsorolták azok csöves alkeszek, nem kutatók. És pontosan leírtad, a világ ugyanilyen jó lenne nélkülük is, semmi értéket nem teremtenek.
Nem kevés-e bruttó 218000 forint? De. Ha úgy vesszük igen. Egyetemet végzett emberek két diplomával a tanári pályán is annyit keresnek és mennyit dolgoznak azért, hogy emberek fejlődjenek.
Az irodalmárok csövesek, alkoholisták? Nem lett általuk több a világ? A film által nem vagyunk jobbak? Ilyen alapon minek irodalmat tanítani, miért tanítják a fiatalokkal József Attila költészetét? Régebben még ezeknek a dolgoknak hagyománya volt. Ma a médián szocializálódik mindenki és újfajta szerepmintákat sajátít el, ami mellékvágányra viszi. Nyilván ezáltal előrébb ment a világ. Ha igen akkor sajnos tényleg nagy bajok vannak.
7-es vagyok.Kicsit el vagy tájolva.Egy raktáros kb 10-12 óra melóért kap ugyanennyi pénzt mint én a félállásra.
Nem azt modom,hogy phd-vel stb nem érdemlnénk többet,de amit mondasz az erős túlzás.
Meg attól függ mihez viszonyítasz,egy mérnökhöz,vagy egy IT-s hez képest valóban kevés,ők gyakran nettóban ennek a dupláját kapják,de azért egy raktáros földbe verné a fenekét 218 bruttóval.
Tökéletesen egyetértek a 13.-s véleményével, nagyon jól látja a problémát. Nem elsődleges szükséglet hogy tudd ki az a munkakerülő József Attila, én sem tudom. Attól hogy irodalmat tanulsz még totál életképtelen vagy, ez meg az ének-zene a legfeleslegesebb tárgy. Tanulja az akit ez érdekel, ettől az átlagember nem lesz műveltebb csak azért mert most ez a divat. Inkább gazdaságtant kellene tanítani, hogy az emberek tudjanak bánni a pénzzel és akkor talán nem orba szájba vették volna fel a devizahiteleket, mint ilyen baromságokat.
A tanárokról meg annyit hogy a többsége totálisan alkalmatlan arra amit csinál, csak éppen másra nem jók.
És azért ne felejtsük el hogy ott nekik a nyári, téli, tavaszi meg stb szünet. Másrészről a mai gyereke között, pláne falun nem egyszerű amikor nincs a tanár kezében semmilyen fenyítő eszköz.
Egy kutatót meg ne hasonlíts egy tanárral, mert ég és föld. Ahhoz hogy PhD-d legyen nemzetközi lapban több önálló cikket kell publikálnod, kell egy doktori szigorlat és egy kb 50 oldalas angol nyelvű doktori értekezés (jobb esetben ezt megcsinálják neked a csicskák és így lesznek az orvosok többségének PhD-ja, ha meg nem vagy orvos akkor "dolgozhatsz" és gondolkodhatsz. Szóval ha fingod sincs melyik mennyi munkát takar akkor ne akard a kettőt összehasonlítani.
Természetesen van értelme kutatni, írni, gondolkodni, tanítani, megérteni.
Tisztán utilitarista hozzáállással lehet egy csomó pénzed, de pont azzal nem végzel értékteremtő munkát. József Attila költészete ma is érték, egy száz éve sütött kenyér meg nem.
A világ a feje tetején áll.
Majomkézben majomfegyver, / A majmoké a világ!
Kedves 16-os válaszoló!
Részben igazat adok Neked, mivel valóban nagy szükség van ma arra, hogy megtanítsák hogyan bánjunk a pénzzel. Orvostudomány, közgazdaságtan ezekre mind-mind nagy szükség van de az emberi érzelmeket és az adott lelkiállapotodat kifejező művek gyógyíthatnak, felnyithatnak dolgokat a saját belső lelki világodból és megindulsz az önmegismerés útján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!