Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek miért mondják azt...

Szerintetek miért mondják azt ma az emberek, hogy nincs értelme kutatómunkával foglalkozni?

Figyelt kérdés
2015. jan. 8. 19:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
61%
Mert Mo-n nagyon kevés pénz jut a kutatásokra, ha meg is teheted valakinek a neve alatt kell csinálnod a hierarhia miatt, és nem utolsó sorban iszonyatosan alulfizetik a kutatókat.
2015. jan. 8. 19:12
 2/18 anonim ***** válasza:
46%
Azért mert egy baromság, tehetségtelen emberek értelmetlen, hasztalan munkát végeznek amiket statisztikával kozmetikáznak. (biológus kutató voltam)
2015. jan. 8. 19:16
 3/18 A kérdező kommentje:
Fel lehet azt tüntetni, hogy mennyire alulfizetett? Ha valakinek ez a nagy álma akkor inkább adja fel az álmait?
2015. jan. 8. 19:16
 4/18 A kérdező kommentje:
Egy pillanat. Nem csak biológus kutatók léteznek. Irodalmárok, kulturális antropológusok, az indiánok történetével foglalkozók, filmtörténészek, esszéírók, novellisták, regényírók. Nincs rájuk szükség? Nem lett több általuk a világ és mi emberek?
2015. jan. 8. 19:19
 5/18 Shai-Hulud ***** válasza:
60%

" tehetségtelen emberek értelmetlen, hasztalan munkát végeznek amiket statisztikával kozmetikáznak. (biológus kutató voltam)"

Őszinte részvétem a biológusoknak.

Én a KFKI-ban dolgoztam sok évig, és nem éppen tehetségtelen ebberek voltak ott, és nem éppen hasztalan munkákat végeztek.

Lehet, hogy csak te kerültél rossz helyre. :-)

2015. jan. 8. 19:27
 6/18 anonim ***** válasza:
55%

Nem hinném hogy én kerültem rossz helyre (MTA kutatócsoport), én csak a biológusokat tudom minősíteni és nagyon bánom hogy nem fizikus, vegyész, geológus lettem.

A biológusnál szarabb, unalmasabb szakma nem létezik. Most nem beszélek arról a pár tíz emberről akikből pl tengerbiológus lett, az nyilván jó még ha alulfizetett is.

Fizetés: tudományos munkatárs/adjunktus (PhD-vel) bruttó 218000 ft.

2015. jan. 8. 19:41
 7/18 anonim ***** válasza:

Biológusként dolgozom egyészségügyben,félállásra van 110 bruttóm...

Igaz kevés a fizu,de legalább sztrókot se fogok kapni a munkahelyi streszttől,és nekem ez kisgyerekes nőként pont megfelel.

2015. jan. 8. 19:50
 8/18 A kérdező kommentje:
A bruttó 218 ezer forint szerintem nem olyan kevés. Ha belegondolok egy tanár sem kap többet.
2015. jan. 8. 19:51
 9/18 anonim ***** válasza:
85%
Akadémiai kutatócsoportban PhD-vel (doktori fokozat) nem kevés? Bruttó az nem az amit kézbe kapsz. Ezt te sem mondod komolyan. Egy raktáros többet keres.
2015. jan. 8. 19:57
 10/18 anonim ***** válasza:
77%
Egy volt osztálytársam lett atomfizikus, egy darabig itthon dolgozott, de itt nem szerette, aztán kihívták előbb az USA-ba, aztán Svájcba, és külföldön nagyon jól érzi magát. Ő azt mondta, hogy itthon nem is a fizetés az, ami a legrosszabb, hanem hogy magára a kutatásra sincs igazán pénz. Több ideje ment el adminisztrációra és pályázatok írására, mint amennyit kutatással tölthetett. Kint meg bármilyen új ötlete van, bármit felvet, hogy kellene a munkájához, pillanatok alatt a rendelkezésére bocsátják.
2015. jan. 8. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!