Ti nem hagynátok ott a munkát?
15 éves fiú vagyok, szóval nézzétek el ha hülyeségeket írok, de nem teljesen értem anyámat.
48 éves, szakközépiskolai végzettséggel. Szóval, érettségije van, meg olyan mezőgazdasági szakos izé.
Egy ideig Bp-n dolgozott, de 2002 óta dolgozik a város (mára egyetlen) virágboltjában.
4 órára van bejelentve (8 órát dolgozik), fizetés 70k.
Gyakran késik a fizetése.
Most azon van megőrülve, hogy egy tízessel kevesebbet kapott...
És, gondolkodik, hogy otthagyja..
??????????
Én már rég otthagytam volna.
Azt mondta, hogy nem lenne könnyű munkahelyet találni.
Jó, persze, nem az, pláne kisvárosban, de ennyit azok keresnek akik gyárban dolgoznak, nyolc általánossal...
Szerintetek?
"4 órára van bejelentve (8 órát dolgozik)"
Abból a kártérítésből, amit egy e miatt indított munakügyi perből kapna vígan eléldegélne a nyugdíjkorhatárig.
48 évesen, gyakorlatilag érdemi, hasznosítható végzettség nélkül nagyon behezen kapna új állást. Ebben a korban nem nagyon lehet ugrálni. Ezt a munkaadók is tudják, sajnos ki is használják.
Ismerek olyat, aki csak rákérdezett a főnöknél hogy miért nincs védőital, erre a kirugás volt a válasz, délután már 25 ember állt sorba a melóért, akik semmit nem kérdeztek.
"Abból a kártérítésből, amit egy e miatt indított munakügyi perből kapna vígan eléldegélne a nyugdíjkorhatárig."
Ilyet te melyik álmodba láttál? Kb a fél ország feljelenthetné a munkáltatóját, mert többet dolgozik mint amire bejelentik. Ez a valóságba esetleg úgy nézne ki, hogy a munkáltatónak olyan ügyvédei meg összeköttetései vannak, hogy simán kimagyarázná. Aztán ha a dolgozónak végképp nincs szerencséje, még a perköltséget is elverik rajta. + ott marad munka nélkül.
"Ez a valóságba esetleg úgy nézne ki, hogy a munkáltatónak olyan ügyvédei meg összeköttetései vannak, hogy simán kimagyarázná."
A virágboltosok arról híresek, hogy 20 védőügyvédjük van és hétvégente a bírói testület tagjaival járnak pecázni... Az, hogy állításod szerint a fél ország nem tesz semmit a fekete munka ellen, nem feltétlen azt jelenti, hogy ki vannak szolgáltatva, hanem azt, hogy nem akarnak tenni ellene. A két dolog szöges ellentétben áll. Mindig egyszerűbb védtelen, szenvedő, kihasznált munkavállalóként tengetni a monoton hétköznapokat, mint utánajárni a lehetőségeknek s kiharcolni ami jár. De amúgy egy 4 helyett 8 órás valós munkaidőn nem tudom mit lehetne kimagyarázni. Az tény, hogy valaki 8-tól 12-ig, vagy 8-tól 16-ig volt a munkahelyén. Ezen nincs mit magyarázni.
Ha a kérdezö feljelenti a munkaadóját, akkor elsö kkörbenöt megbüntetik adócsalásért, kifizetheti a nem bejelentett munka utána elmaradását, és ezen kivül a büntetést.
A munkaadónak ugyan szintén kell fizetnie büntetést, de mivel jócskán van/volt haszna és nemcsak ebböl az egy dolgozóból, ezért neki nem lesz belöle nagyobb baja, mégha ténylegesen fizetnie is kellene.
De ha a munkaadódt meg is büntetik, a dolgozó nem kap ebböl egyetlen fillért sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!