16 évesen vállalhatok angliai székhelyű cégnél munkát, amit Magyarországról is csinálhatok /grafikus/?
16 éves kortól full time már dolgozhatnál Angliában.
Magyarországon csak 18 éves korodtól kezdve dolgozhatsz főállásban.
Én úgy olvasom több helyen is hogy Magyarországon is 16 éves kortól lehet munkát vállalni, fiatalkorú munkavállalóként, tehát nem alkalmazhatnak minket olyan területen ami a fejlődésünkre lenne hatással (nehéz terhek rakodása, éjjeli munka, stb).
Tudnátok ehhez kapcsolódó szabályokat mutatni?
16 éves kortól DIÁKmunkát vállalhatsz Magyarországon, de FŐállásban csak 18 éves kortól dolgozhatsz.
A gond az, hogy nem igazán alkalmaz egy cég sem még diákmelóra sem 16 évest, inkább idősebbeket.
Ha neked jogszabály kell, akkor a neten megtalálod.
"Egy játékfejlesztő cégnél keresnek kezelőfelület-tervező és 2D grafikust"
aham...
és mond: megvan a megfelelő végzettséged? Van munkagyakorlatod??? Mondjuk 2 év leinformálható referenciád???
Nem igaz, hogy 16 évesen ne lehetne főállásod!
2012. évi I. törvény (a munka törvénykönyve,
[link] )
A munkaviszony alanyai
34. § (2) Munkavállaló az lehet, aki a tizenhatodik életévét betöltötte.
Szó sincs róla, hogy csak iskolaszövetkezeten keresztül (diákmunka) lehetne munkát vállalnia.
Köszönöm szépen az információkat, akkor jól tudtam hogy 16 év itthon is a korhatára a munkavállalásnak.
/1 évnyi tapasztalatot kérnek mindössze (mid-junior level graphic artist), és az eddigi terveim amit készítettem a játékhoz elég nagy sikert arattak magyar körben, aminek nagyon örülök :)/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!