A családok általános anyagi helyzetét figyelembe véve most jobb, vagy a kommunista rendszerben volt élhetőbb?
"régebben nem vártak szerintetek minőséget?"
Nem, mert nem tudták az emberek mi a minőség. Volt zöldborsó konzerv - egy féle. A mérnöknek és a kuláknak is ugyan az. Nem volt mihez mérni, hogy az jó vagy rossz. Az volt és kész.
"Világhíre volt a magyar szakembereknek"
Semmiféle világhíre nem volt a magyar szakembereknek, lévén MO minden tekintetben el volt maradva a nyugati világtól. Nem mellesleg a szocializmusban nem lehetett érdemi kutatómunkát végezni, mert a párt determinálta, hogy mit kell kutatni, sőt, sokszor még azt is kikötötte milyen eredménye kell jutni (lsd. MO-i narancs és gyapotföldek...)
"Világhíre volt a termőföldjeinknek, a gyümölcseinknek, zöldségeinknek"
Ez is hülyeség, lévén a magyar termékek csak a keleti blokkot látták el, soha nem jutottak át a vasfüggönyön, így nem lehetett világhírű a magyar gyümölcs...
"Szerintetek miért fenik a fogaikat a magyar termőföldekre? "
Mondd csak, te kinyitottad mostanság a szemed? MO-n remek minőségű termőföldjeinek jó része be sincs vetve - pont azért, mert a nyugat próbálja védeni a saját, magas technológiai fejlettségű termelőpiacát és inkább fizeti a "támogatást" a magyar földre, amit a fityeszes haverok be sem vetnek egy kis kenőpénzért cserébe. És még így is megéri.
"azt ne mondja valaki, hogy xar munkásaink voltak, mert hogy mindenkit munkához juttattak."
A kettőnek mi köze egymáshoz?
"Mert most hasznavehetetlenek szerintetek a mai fiatalok? "
Ezt megint honnan veszed?
Enyhe kisebbségi komplexusokkal küzdesz, ajánlok egy jó orvost, sokat fog segíteni...
Nem azért voltak $zarok a munkások, mert mindenkit munkához juttattak, hanem pont hogy akkor kaptak munkát azok is, akik nem voltak jók.
Most meg mivel rosszabbak a körülmények, csak azok helyezkednek el, akik igazán jók.
A szakmunkások helyzetét nem látom át, de azt meg hagyjuk már hogy a friss diplomások csak hátszéllel tudnak elhelyezkedni. Jól látszik, itt is aki mást ír, 0%-ra lepontozzák, mert egyszerűen nem tudják feldolgozni, hogy az nem az van, amit elképzelt, hogy ő csinál egy diplomát és hozzávágják a havi fél millát ennyiért.
Nem egy egyetemistát láttam, aki egy értelmes mondatot nem bírt elmondani, nem hogy egy emailt megfogalmazni.
Azért, mert van egy papírod, mellette meg idióta vagy, nem lesz munkád. Meg hogy nincsen semmi tapasztalta...hát nem diplomaosztó előtt 2 hónappal kell elmenni gyakornoknak.
Ennek semmi köze a liberalizmushoz, pontosan ezt mondtam: nem bírod elfogadni a saját kudarcodat, és megmagyarázol mindent inkább.
Én minden protekció nélkül találtam állást, és az ismerőseim nagy része is, szóval ne mondd már, hogy nem lehet, maximum te vagy szerencsétlen.
De hogy még jobban leromboljam az álomvilágodat: voltam úgy is állásinterjún, hogy beajánlott belsős, ami annyit jelent, hogy előbb hívnak be, ezen kívül semmi többet. Mivel egyébként nem feleltem meg, nem is vettek fel. Az ajánlást annyit ért, hogy előbb ment végig a folyamat.
" Én minden protekció nélkül találtam
állást, és az ismerőseim nagy része
is, szóval ne mondd már, hogy nem
lehet, maximum te vagy
szerencsétlen."
+1
Egyetértek teljes mértékben, mert nálam és környezetemben is ez a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!