Tényleg lehetséges az, hogy valaki vendéglátós tapasztalat nélkül, de felsőfokú angol aktív nyelvtudással ki tud jutni oceánjáróra segédfelszolgálóként?
Olvasgattam a GMN ügynökségnél és ezt ott írják. Az lenne a kérdésem hogy ez a való életben is így van? Tehát ha én 26 évesen odamegyek hogy nagyon jól tudok angolul de könyvelő vagyok akkor is van reális esély kijutni?
Inkább úgy fogalmaznék hogy mi a fontosabb, vendéglátós-végzettség vagy nyelvtudás?
Elsősorban olyanok válaszát várnám akik, ebben a témában jártasak.
Köszönöm a válaszokat!
Munkaközvetítő cégnél dolgozom (Angliában) és régen volt pár alkalommal óceánjáróra munkaajánlatunk.
A nyelvtudásnak adottnak kellett lennie, de amit elvártak az a szakmai gyakorlat. Nincs idő betanítani senkit, így olyanokat vártak a munkára akiknek a szakmájukba vagy gyakorlatukba vágott. Nyilván aki ilyen munkára jelentkezik az tud angolul is.
Ezen a fórumon elég sok rég hajón dolgozó emberke van, tudnak tájékoztatást, adni és tapasztalatról írni, érdemes regisztrálni és velük beszélni, vagy megkérdezni a közvetítő céget, ha érdekel komolyabban a dolog:
Hát nekem ugyanilyen háttérrel (+ holland felsőfokú nyelvvizsga + majdnem 1 éves egyéb turizmusi gyakorlat) azt mondták, max folyami hajóra mehetnék vminek, és még a segédpincér se biztos. Azt mondták, hogy rendes pincéri képzettség kéne, és valamilyen pincéri tapasztalat, ahhoz, hogy óceánjáróra mehessek (segéd)pincérnek egyből.
Persze biztos van olyan, hogy így is mehetsz segédpincérnek, de elég nagy mázli kell hozzá, jókor kell lenned jó helyen. De nem jellemző szerintem.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Ahogy így utána olvasgattam csak a Carnival Cruise Lines vesz fel így embereket. :)
Kedves "5-ös"
Személyes tapasztalatból tudod ezeket? Szerinted van esély magyarként könyvelő pozícióban elhelyezkedni a hajókon?
Én is tudom, hogy a staff helyzete fényévekkel jobb, nekem is közgazdász a végzettségem, első szerződést segédpincérként próbálnám meg, aztán ha az angol magabiztosabb megpályáznám a könyvelő munkát én is, csak azt hittem ezekbe a munkakörökbe az amerikaiak vannak előnyben, hiszen mi csak érintőlegesen tanultuk a nemzetközi számvitelt.
Köszönöm az információkat előre is.
Ez igaz, köszönöm szépen. Nézegettem a közvetítők ajánlatait, de legtöbbször bárba vagy segédpincéri helyeket hirdetnek.
A határátkelőn olvastam egy beszámolót: a srác könyvelőként ment, de úgy került be, hogy bárba jelentkezett felszolgálónak ő is és az interjúztató felajánlotta neki, hogy menjen inkább könyvelőnek (meg volt a végzettsége).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!