Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi van akkor, ha lejár a...

Mi van akkor, ha lejár a határozott idejű szerződésem, de még nem kaptam újat?

Figyelt kérdés
December 31-ig érvényes a határozott idejű munkaszerződésem. Legközelebb január 5-én dolgozok, de még csak elő sem hozták, hogy hosszabbítanak-e vagy sem. A beosztás szerint most azt várják el, hogy január 5-én megjelenek a munkahelyen úgy, hogy még csak érvényes munkaszerződésem sincs. Mi van ilyenkor? Lehet-e annak valamilyen következménye, ha nem jelenek meg januárban a munkahelyen? Megszegnék egy lejárt szerződést?
2014. dec. 23. 15:33
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

nyilván tőlük bonyolult lett volna

megkérdezni...

2014. dec. 23. 15:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Normális választ kérek, nem idiótákét.
2014. dec. 23. 15:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet már nem tartanák rád igényt jövőre, beszélj a fönököddel.
2014. dec. 23. 16:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a főnöködnél kérdezz rá, mert valóban érdekes. Ha csak ráfeledkeztek és nem jelensz meg, akkor azért van gond. Ha viszont azért nem szóltak semmit, mert valóban nem akarnak tovább foglalkoztatni, ... egy lejárt szerződés önmagáért beszél, arról külön nem szoktak mondani semmit...
2014. dec. 23. 16:54
 5/9 anonim ***** válasza:
37%

Korábban úgy volt, hogy ha akár csak 1 nappal is többet dolgoztál, akkor jogilag a szerződésed automatikusan határozatlanra változik. Azaz ha bemész 5.-én, és nem szólnak, h téged mára nem vártak, akkor határozatlan a szerződésed. Ha 2-3 nap múlva szólnak, h már nem kell jönnöd, azaz elküldenek, azzal már lehet munkaügyi bíróságra menni, és meg is nyered. Olyan, mintha egy élő szerződéssel csak úgy egyik napról a másikra kirúgnának, indok nélkül.

MIndehhez hozzá kell tenem, hogy az új MTK talán már mást ír erről, sok minden megváltozott. Pár éve még így működött, az biztos, de sok dolgot úgy változtattak meg hogy a munkavállalóra nézve hátrányos lett. A teljes hatályos MTK-t tuti megtalálod neten, és kulcsszavakra keresve megtalálod a választ is. (pl. határozatlan)

2014. dec. 23. 17:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

# 5

Tavaly óta már úgy működik, hogyha a felek nem hosszabbítják meg a határozott idejű munkaszerződést határidőig vagy nem módosítják határozatlanra akkor a munkaviszony AUTOMATIKUSAN megszűnik!

Persze ezt azért sok cég nem veszi ennyire komolyan, de jó tudni, hogyha jan. 5-én a kérdező nem jelenik meg a munkahelyén akkor nem számonkérhető, ellenben ha megjelenik és nem engedik be mondván nem tartanak már igényt a munkájára akkor sincs semmi...

2014. dec. 23. 18:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
akkor ennyi volt!
2014. dec. 23. 18:20
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem volt enny, mert visszavarnak.:) A kérdésnek annyi a jelentősége, hogy akkor eldonthetem vissza akarok e menni. Ha úgy döntők, hogy nem akkor sincs aemmi következménye.
2014. dec. 23. 18:57
 9/9 anonim ***** válasza:
52%
Ahogy mondod.
2014. dec. 23. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!