Ha 1 év határozatlan munkaidejű szerződés után ugyanannál a cégnél egy határozott idejű pozícióra jelentkezek, akkor határozott idejű lesz az új szerződésem?
Vagy esetleg már ott dolgozóra más szabályok vonatkoznak?
Vagy legalább köteles a cég utána visszavenni az eredeti pozíciómra, vagy hasonlóra?
Kevés az info...
Ha az előző, határozatlan munkaidejű szerződésed megszűnik, akkor a másik pozíció alapján határozott idejű szerződésed lesz, és nem köteles "viszavenni" a cég a határozatlan idejű munkakörbe.
Ha nem szűnik meg, hanem párhuzamosan végzed a kettőt (ez nem szokatlan), akkor lesz egy határozatlan, és lesz egy határozott időre szóló. Ha a határozott időre szóló lejár, akkor még mindig ott marad a határozatlan idejű.
Nem párhuzamosan végezném, hanem a jelenlegi helyett, úgyhogy akkor gondolom megszűnik.
Hát, köszönöm a választ, még ha nem is örülök a tartalmának. Elvileg a munkatörvénykönyv szabályoz olyat, hogy nem lehet valakinek később csökkenteni a fizetését, reméltem, hogy van valamilyen hasonló védelem a szerződés típusát illetően is, hogy nem lehet alsóbbrendőre (tlan->határozottra) cserélni.
mivel az eredeti szerzodesed megszunik, ez semmilyen kotelezettseget nem jelent a ceg szamara, hogy teged egyaltalan alkalmazzon, nemhogy ugyanolyan fizetesert.
ha te mondtal fel, igazabol a felvetest sem ertem, ha viszont ok, akkor egy akar eleg erdekes (hovatovabb etikatlan) modszer lehet a koltsegcsokkentesre...
"ha te mondtal fel, igazabol a felvetest sem ertem"
Még nem csináltam semmit, csak van a cégnél egy másik pozíció, amit szívesen megpályáznék, viszont félek a jelenlegi határozatlan szerződésemet veszni hagyni. (Az új pozíció határozott időtartamú.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!