Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi ez a kormeghatározás a...

Mi ez a kormeghatározás a munkáknál?

Figyelt kérdés
Egyre több helyen látom, hogy 18-35 éves korig várnak jelentkezőket, természetesen munkára. Miért? 36 éves már munkaképtelen? Vagy mi ez? Takarítói, vidámparki, vendéglátói, stb. Oda miért csak 35 éves korig lehet jelentkezni? És az a felettiek mit csináljanak, lógassák fel magukat mert nem 35 év alattiak és nem kaphatnak már munkát? Mi a franc ez? Egy 36 éves már alkalmatlan eladásra, felszolgálónak, takarítónak? Az igen!

2014. dec. 15. 11:26
 1/7 anonim válasza:
57%
Van kiből válogatni. Éljen a munkaerőpiac! Nincs ebben semmi extra. Sajnos annyi jelentkező van egy-egy állásra, hogy azt csinálnak, amit akarnak a munkáltatók. Legalább nem ér meglepetés, mert, ha nem férsz bele, akkor nem is strapálod magad és véletlenül sem bizakodsz. Elég gáz, hogy ilyen a helyzet, de mindegy, hogy burkoltan vagy kiírva, a lényegen nem változtat semmin.
2014. dec. 15. 11:35
 2/7 anonim válasza:
72%
Első vagyok: Nálam egyszer azt kérdezték egy állásinterjún, hogy van pasim meg ilyesmi, mert ha igen, akkor inkább nem nagyon vagyok nyerő. Nem szeretnék, ha szülni támadna kedvem. Legalább őszinték voltak. Persze felháborodtam, de ez van.
2014. dec. 15. 11:38
 3/7 A kérdező kommentje:

Ilyet már tőlem is kérdeztek. Meg volt olyan kollégám, akinek azt munka az alvállalkozó, hogy minek csináltatta fel magát? És ennek a nőnek férje volt nem barátja és nem egy 20 éves fiatalság volt hanem 30 felett. és ezt a bunkóságot kapta.

Csak tudod ennek az egésznek az lesz a vége, hogy egy igen nagy réteg szerintem úgy 40 éves korára annyira befog fordulni, hogy öngyilkos lesz. Az élet értelme tulajdonképpen az, hogy legyen családod, ez van belénk ültetve, az ösztöneinkben van a családra vágyás és nem a karrier. 35-40 év között kirakják az embereket, mert ott a fiatal réteg, vagy protin keresztül beteszünk a helyére egy pipit. A másik meg le van xarva mit csinál magával, én merem remélni, hogy ennek a borzalomnak meg lesz a nagyon durva következménye, kívánom, hogy a fiataloknak sikerüljön kimenniük, és ne nagyon legyen utánpótlás. Vagy valahogy dőljön be ez az egész átkozott rendszer. 35 évesen öreg az ember, köszönjük szépen! De szidják a munkanélkülit, hogy miért nem megy el dolgozni, meg aki segélyből él szidják, hogy rájuk megy el az adózók pénze. Hányinger az egész és undorító, szánalom!

2014. dec. 15. 12:03
 4/7 anonim ***** válasza:
57%
így hírdették? ez szabálytalan, nyugodtan perelheted őket, ez DISZKRIMINÁCIÓ!
2014. dec. 15. 13:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Rengeteg ilyen hirdetés van. Ezért nem lehet pereskedni.
2014. dec. 15. 13:49
 6/7 anonim ***** válasza:
57%

42 éves nő vagy diplomával, nyelvtudással. Nem egyszer mondták a szemembe állásinterjún, h a korom miatt nem kellek.

Mintha irodában nem lenne mindegy. Back office lenne, azaz úgysem találkoznék senkivel, ügyféllel sem. Ügyfélnek meg mindegy, hogy 20 vagy 42 éves ügyintéző válaszol a reklamációs leveleire.

2014. dec. 15. 14:34
 7/7 A kérdező kommentje:

Szép! Az a baj, hogy irodákba a fiatalabbakat nem csak a munkára akarják használnia vezetők és gondolom ezért kell nekik a húszon éves ki pipi.

Egyébként külföldön nem próbálkoztál? Hátha ott nincs ez. Gondolom van nyelvismeret is.

2014. dec. 15. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!