Legális ledolgoztatni az ebédidőt? Emiatt 6 napot kell dolgoznunk a munkahelyemen.
Nem nagyon van más munkahely itt a környékünkön szóval nem lehet válogatni.
De törvényileg legális ledolgoztatni a munkavállalókkal az ebédszünetet?
Ugyebár a kormányunk módosította a munkatörvénykönyvet a munkaadók javára.
Kérdező, legális ledolgoztatni az ebédszünetet, sőt az az MT szerint sem számít bele a munkaidőbe. (A régi Mt. szerint sem számított bele, ez nem újdonság.)
Az egy kicsit problémásabb, h szombaton is dolgoznod kell, de még önmagában ez sem törvényellenes.
Folyamatosan minden szombaton dolgoztatnak?
/ügyvédjelölt/
Jelenleg egy gyárban dolgozom és tüntetés is volt a rossz körülmények és a kifizetetlen túlórák miatt.
A dolgozókat simán felhívják a szabadnapjukon és behívják őket dolgozni.
Ha ez nem tetszik akkor el lehet menni-mondják ők.
Jelentkező úgy is van a megüresedett helyre.
Igen minden szombaton dolgozok.
Ez így valószínűleg törvényellenes kedves Kérdező, de mi innen mit tudunk tenni?
Nyilván azért nem rúghatnak ki, ha nem mész be szombaton dolgozni, de gondolom alaposan meg tudnak szívatni.
Mondd, h mit vársz, és akkor szívesen segítek.
/ügyvédjelölt/
Utolsó, a "kajaszünet" az igazából nem kajaszünet, hanem munkaközi szünet, amit a törvény szerint kötelező kiadni és le is lehet dolgoztatni.
Még a Mercedes gyárban is...
18#
Mert ez a Gyk én már megszoktam.....
Nézd meg én vagy a 9# hozzászoló hogy le vagyok pontozva.... De meg is mondom inkább a céget hol van ez hátha megerősítenenk amit abba a hozzászolásomba írtam. Tehát a jászberényi "műanyag" kft-nél
(nekem mindegy hogy kajaszünet vagy munkaközi szünet nem ez a lényeg....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!