A fővárosban mennyivel másabb az álláskeresés?
Több a mhely több a fizetés-eddig igaz, viszont mivel többen is vannak, egy-egy állásra 400-1500 jelentkező sem kevés, így még nehezebb bekerülni vhova.
Sztem kedj el pályázni a Cv-del és majd meglátod mennyiszer hívnak be vagy sem, meglátod mennyire leszel kapós.
Magasan képzett emberként lényegesen jobban a lehetőségek, de pl. közalkalmazottként Budapesten a legrosszabb élni.
Munka van dögivel, de jó CV kell mindenhez.
"Munka van dögivel"
amiért nem fizetnek annyit, amiből meg lehetne élni pesten. Mert ugyebár albérlet, kaja, bérlet csak 100e/fő, és akkor luxusról meg étteremről szó se esett.
Ez baromság, hogy Bp-n nehezebb, mint vidéken, pont hogy nem.
Igaza van az előttem szólónak, vidéken kb csak a csóosok meg valakinek a valakije tud bekerülni és már generációkra előr ele vannak osztva a lapok. Valszeg az utolsónak ez azért nem baj, mert ebbe a csókosi körbe tartozik, jó neki. :)
Pesten viszont sokkal könnyebb munkát kapni, vagyis, ha nincsenek kapcsolataid, akkor is lehet. És tényleg arra kíváncsiak, amit tudsz (ami annyira derogált itt a kedves utolsónak), nem pedig arr,a hogy ki hoygan nyom be téged. Úgyhogy ha jó munkaerő vagy, akkor bizony lehet kapni munkát.
Én tavaly voltma friss diplomás, 2 hté alatt találtam munkát. (200 nettó bér + kafi)
Egy hónapja felmondtam. Azóta keresek állást (természetesen Pesten). Most 1 helyről kaptam a héten ajánlatot, 1 másik hétfőn küld/vagy nem küld ajánlatot, a harmadiknál pedig második körös vagyok, hétfőn megyek vissza. Mind a három meló 230-240 nettő + kafi + laptop + prémium kategóriás.
Szóval Pest sokkal jobb mint vidék. Itt, ha valaki doglozni akar, akkor tud is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!