Mit kell tudnom az álláskeresési járadékról? Akinek járt, segíthetne, hogy mik voltak a tapasztalatai.
Közös megegyezéssel 10.31-én megszűnik a munkaviszonyom, álláskeresési járadékot szeretnék igényelni. Több mint 4,5 évig volt állandó munkaviszonyom. A legtöbb dolognak már utánanéztem (hova kell menni, mit kell vinni, mennyit kapnék stb). Ezekre lennék kíváncsi:
1. Jelentkezhetek e előbb, pl már 30-án?
2. Hallottam olyat, hogy időpontokra kell bejárni. Miskolcra vagyok állandóra bejelentve, de Pesten lakom albérletben (nem vagyok bejelentve), így nyilván a miskolci kirendeltséghez mennék, de ha be kell járni időpontokra, akkor meggondolandó, hogy Pestre bejelentkezek gyorsan ideiglenesre.
3. olyat is hallottam, hogy felajánlhatnak közmunkát, amit ha nem fogadok el, akkor megszüntetik a jogosultságom. (nem tiszta, hogy ennél a járadéknál e)
Nagy forgalmú üzletet vezettem nem rossz fizetésért, nem szívesen vállalnék el közmunkát.
Előre is köszönöm a segítséget!
1: Nem
2: Vagy bejelentkezel Pestre tartózkodási helyre és átkéred magad, vagy internetes kapcsolattartást kérsz a regisztrációkor.
3: Igen, ennél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!