Mihhez kezdjek ha kirúgnak és nem találok semmi más munkát? Mi lesz így?
Már bocsi, de 23 évesen a mai világban hogyan lehetséges, hogy nem beszélsz nyelveket, és nincs hasznosítható végzettséged?
Szerintem első körben ezen kellene - amilyen gyorsan csak lehet - változtatni. Amíg még nem rúgnak ki, addig kezdj el tanulni, fejleszd magad.
Hogyhogy nem beszélsz nyelveket elfogadható szinten? Te 1991-ben születtél, akkor már angolt, németet, franciát tanítottak mindenhol. Minimum 4 évig az általános iskolában, és 4 évig a középiskolában kellett volna tanulnod.
Milyen szakmáid vannak?
A diplomás és a hasznos munkaerő között van különbség. Ma már alap az, hogy legalább angolul folyékonyan beszéljen egy fiatal. Amellé még egy nyelv szükséges.
Én folyékonyan beszélek angolul, megértetem magam németül, olaszul. Oroszt el tudom olvasni. Most tanulok dánul, ebből kifolyólag megértem a svédet és a norvégot.
Ha nem tudsz elhelyezkedni a szakmádban, akkor képezned kell magad. Addig elmész takarítónőnek, bébiszitternek, másik gyárba melósnak. Sajnos nem vagy az a kategória, akiért kapkodnak a munkáltatók.
"Én folyékonyan beszélek angolul, megértetem magam németül, olaszul. Oroszt el tudom olvasni. Most tanulok dánul, ebből kifolyólag megértem a svédet és a norvégot. "
"... mégis munkanélküli vagyok" <.- utóbbi mondatot lehagytad.
hű basszus milyen túlképzett nyelvzsenik vannak ezen az oldalon. Csupa folyékonyan beszélő zseni.
Kedves kérdező, sajnos a mai magyar helyzetben, nagyon nehéz még jó nyelvtudással, és diplomával is elhelyezkedni. Okos ötletet nem tudok mondani. Kezdj el már most állásokat nézegetni, cv-t küldeni, mert a felvételinek is megvan a folyamata. Sajnos okosat nem tudok. Tény, hogy a nyelvtudás fejlesztése csak az előnyödre válhat, de az is biztos, hogy egy alapos jó nyelvtudás megszerzése sok időbe telik, nem megy egyik napról a másikra, nem beszélve arról, hogy ha valaki egyedül tanulja, úgy sokkal nehezebb, nincs aki ellenőrizzen, segítsen. Kitartást és sok sikert!
8: ezt ugyan miből gondolod, hogy munkanélküli vagyok?
És miért érdemel lepontozást az, hogy képzem magam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!