Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mihhez kezdjek ha kirúgnak és...

Mihhez kezdjek ha kirúgnak és nem találok semmi más munkát? Mi lesz így?

Figyelt kérdés
23 éves lány vagyok, egy gyárban dolgozok, de a fülembe jutott hogy valószínűleg el fognak küldeni engem és még jópár embert. Semmi kilátásom nincs hogy milesz utánna, eddig sem kapkodtak értem a munkáltatók mikor állást kerestem, és úgy látom most még rosszabb a helyzet. Csak egy évet dolgoztam itt, szóval még munkanélküli is alig fog járni. Hogyan találhatnék hamar másik munkát, hogy közben ne haljak éhen?
2014. okt. 30. 18:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Milyen végzettséged van? Milyen nyelveket beszélsz?
2014. okt. 30. 18:55
 2/12 A kérdező kommentje:
Érettségi, és 2 szakma, amikkel viszont nem tudok elhelyezkedni mert soha nem dolgoztam bennük, semmi tudásom, gyakorlatom nincs, csak a papír. :( Nyelveket nem beszélek elfogadható szinten.
2014. okt. 30. 18:57
 3/12 anonim ***** válasza:
61%

Már bocsi, de 23 évesen a mai világban hogyan lehetséges, hogy nem beszélsz nyelveket, és nincs hasznosítható végzettséged?

Szerintem első körben ezen kellene - amilyen gyorsan csak lehet - változtatni. Amíg még nem rúgnak ki, addig kezdj el tanulni, fejleszd magad.

2014. okt. 30. 19:02
 4/12 anonim ***** válasza:
54%

Hogyhogy nem beszélsz nyelveket elfogadható szinten? Te 1991-ben születtél, akkor már angolt, németet, franciát tanítottak mindenhol. Minimum 4 évig az általános iskolában, és 4 évig a középiskolában kellett volna tanulnod.

Milyen szakmáid vannak?

2014. okt. 30. 19:03
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem lehet mindenki diplomás, unalmas már ez a hozzá állás. Amint írtam elvégeztem 2 szakmai képzést, de nem sikerült elhelyezkednem bennük. Hiába kezdek el nyelvet tanulni most, attól nem lesz munkám novembertől. Inkább ötleteket vártam hogy milyn fajta munkákra jelentkezhetnék, és valami trükköket hogy hogy adjam el magam. Mert eddig csak azt csináltam hogy hirdetésekre jelentkeztem, de soha nem jeleznek vissza.
2014. okt. 30. 19:07
 6/12 anonim ***** válasza:
72%

A diplomás és a hasznos munkaerő között van különbség. Ma már alap az, hogy legalább angolul folyékonyan beszéljen egy fiatal. Amellé még egy nyelv szükséges.

Én folyékonyan beszélek angolul, megértetem magam németül, olaszul. Oroszt el tudom olvasni. Most tanulok dánul, ebből kifolyólag megértem a svédet és a norvégot.

Ha nem tudsz elhelyezkedni a szakmádban, akkor képezned kell magad. Addig elmész takarítónőnek, bébiszitternek, másik gyárba melósnak. Sajnos nem vagy az a kategória, akiért kapkodnak a munkáltatók.

2014. okt. 30. 19:10
 7/12 anonim ***** válasza:
66%
Ilyen paraméterekkel nincs mit mondani, kb. esélytelen vagy. Bocsi, de ez az igazság. Képezni kell magadat, különben éhen fogsz halni.
2014. okt. 30. 19:30
 8/12 anonim ***** válasza:
61%

"Én folyékonyan beszélek angolul, megértetem magam németül, olaszul. Oroszt el tudom olvasni. Most tanulok dánul, ebből kifolyólag megértem a svédet és a norvégot. "

"... mégis munkanélküli vagyok" <.- utóbbi mondatot lehagytad.

2014. okt. 30. 19:56
 9/12 anonim válasza:
63%

hű basszus milyen túlképzett nyelvzsenik vannak ezen az oldalon. Csupa folyékonyan beszélő zseni.

Kedves kérdező, sajnos a mai magyar helyzetben, nagyon nehéz még jó nyelvtudással, és diplomával is elhelyezkedni. Okos ötletet nem tudok mondani. Kezdj el már most állásokat nézegetni, cv-t küldeni, mert a felvételinek is megvan a folyamata. Sajnos okosat nem tudok. Tény, hogy a nyelvtudás fejlesztése csak az előnyödre válhat, de az is biztos, hogy egy alapos jó nyelvtudás megszerzése sok időbe telik, nem megy egyik napról a másikra, nem beszélve arról, hogy ha valaki egyedül tanulja, úgy sokkal nehezebb, nincs aki ellenőrizzen, segítsen. Kitartást és sok sikert!

2014. okt. 30. 20:19
 10/12 anonim ***** válasza:
46%

8: ezt ugyan miből gondolod, hogy munkanélküli vagyok?

És miért érdemel lepontozást az, hogy képzem magam?

2014. okt. 30. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!