Miért kaptam most kevesebb fizetést? Hova forduljak?
Kb. 4 hónapja vagyok az első bejelentett munkahelyemen, ahol eredetileg 110.000 lett volna a nettó bérem, de valamiért 130.000-at kaptam. Gondoltam nem szólok, lehet a forgalomból is kapnak a beosztottak, meg ezt betudtam annak, hogy fizetik a bérletet ezáltal, amolyan cafeteria. Aztán ebben a hónapban kaptunk fizetésemelést. 10.000 ft-ot. Meg is örültem, hogy így már akkor 140.000 lesz a nettóm, erre csak pislogtam mikor megláttam, hogy 110.000 jött a számlámra.
A főnökkel egyelőre nem akarok erről beszélni, mert attól tartok, hogy levonnák az előző havi plusz pénzeket. Vajon mi lehet ez a kavarás? Mert végülis most már annyit kapok amennyiben megállapodtunk, de akkor miért kaptam többet előző hónapokban?
Kedves Kezdő!
Halkan súgom meg, hogy abban az esetben, ha a túlfizetést Neked fel kellett volna ismerned, vagy saját magad idézted volna elő, akkor a munkáltató jogosan követeli vissza a túlfizetés még 60 napon túl is. Tehát ezzel a hozzáállással nem mész sokra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!