3 hónapja nem találok munkát, most találtam egyet, de nem biztos hogy azt tudnám csinálni, ezt mondtam is neki. Azt mondta ha nem vállalom be, akkor elhagy és ma nem jön haza. Mit csináljak?
Nekem úgy jön ki a szavaidból, hogy hosszabb ideig nem volt munkát, hanem sok mindent csináltál már, de sehol sem találtad meg a számításaidat.
Lehet, hogy a feleségednek az állandó változásból, állandó munkakeresésből van elege? És szeretné, hogy találj egy biztos helyet?
De arra nem válaszoltál, hogy mennyi a reális esélye, hogy belátható időn belül olyan munkát találj, amilyet szeretnél? Milyen lehetőségek vannak? Meg van-e hozzá a megfelelő végzettséged? És miért nem jó, hogy ezt elvállalod, aztán közben keresel mást?
Igen ebben igazad van,sok helyen dolgoztam már,de sokszor nem rajtam állt a dolog.Ahol megvetettem volna a lábam hosszú időre,oda én nem kellettem vagy valami mindig közbe jött.De egy a lényeg hogy mindig mentem előre és csináltam a dolgom,nem érdekelt milyen sz..ar a meló.Mindig úgy voltam vele,hogy a semminél jobb.
Biztos találnék reális idő kereten belül.Eddig is találtam,el is vállaltam őket,eddig talán kettőt mondtam le.De arra a feleségem is azt mondta hogy nem nekem való és nem is várja el azt hogy csináljam.
Őszintén szólva,már az elején kételyem volt ezzen a munkával kapcsolatban.Amikor elmentem interjúzni,össze vissza ijesztegettek,hogy ez kemény munka ám,meg hogy itt egy régi csapat dolgozik és hogy nehezzen fogadják be az embert,meg hogy volt aki csak egy napig dolgozott ott.Szóval egy kicsit elvették ezekkel tőle a kedvem.
ha már a munkáltatónak is mondtad, hogy nem biztos, hogy szeretnéd ezt a munkát, akkor nagyon sok esélyed hidd el, nincs, hogy meg is kapod.
Megértem valahol az álláspontodat- de abba is gondolj már bele kérdező, hogy mi lesz akkor, ha a következő 3,6,9,12 hónapban sem találsz neked szimpatikus munkát?
Sajnos nem olyan rózsás a mai munkaerőpiaci helyzet azok számára, akik ilyen fizikai vagy betanított jellegű munkákat szeretnének elvállalni, mert több az álláskereső, mint a munkalehetőség.
Ezt a kockázatot is számításba vetted a jelenlegi rossz érzéseid mellett?
Én is azt mondom, hogy le kell nyelni időnként a békát- én elvállalnám és közben nagyon rajta lennék azon, hogy találjak egy jobbat.
Sokkal könnyebb mint anyagilag, mint önbecsülésben az, ha egy meglévő munkahelyről váltunk egy biztosba, mint egy ki tudja mennyi ideig tartó munkanélküliség.
Esetleg most emellett a munka mellett tanulhatsz is (pl. nyelvet vagy ami érdekel vagy kapcsolódik valahogyan a meglévő szakmádhoz)- ezzel is tudod növelni az esélyedet egy jobb álláshoz.
A feleséged reakciója kicsit erős- de ha jól olvasom, akkor már korábban is voltak hasonló érzéseid, hiszen írtad, hogy elvállaltál mindenfélét rossz érzéssel- ebből talán az is következik, hogy vannak ilyen pár hónapos munkanélküli időszakaid.
Mit szeretnél csinálni HOSSZÚ TÁVON? Gondold végig vagy beszéljétek át, hogy az állással kapcsolatban támasztott igényeid és a végzettséged, tapasztalatod, valamint a lakóhelyed közelében elérhető állások mennyire vannak összhangban egymással. Hallgasd meg esetleg az ő véleményét is, vagy kívülállót.
Én egy olyan elvált, egyedülálló édesanya vagyok, akinek a férje hasonlóan a mesebeli kék madarat kergette, a számára mindenben tökéletesen kielégítő munkahelyet kereste és állandóan váltogatott (közben több hónapos, fél éves szünetekkel, amikor számára tökéletesen természetes volt, hogy ő munkanélküli, mert keres, nekem meg kutya kötelességem volt eltartani).
Bevallom, a többedik ilyen esetnél én bizony meguntam és elváltam. Igen, én is nagyon jól keresek, a mai magyar átlag nettó fizetés több, mint háromszorosát.
Ettől függetlenül borzasztóan rosszul éreztem magam egy olyan kapcsolatban, ahol a másik ezt fegyvertényként használta és szépen belesüllyedt a lustaságba, mert "úgyis meg tudunk élni, te úgyis keresel eleget".
Remélem, hogy te nem ez a típusú ember vagy, de a volt férjem bizony elkényelmesedett, ellustult, várta a sült galambot, nem voltak a munkában, szakmában, életben, anyagiakban komoly és racionális tervei. Így nagyon nehéz egy férfi mellett élni- tudván azt, hogy fordított esetben bizony felkopott volna az állunk, mert a pillangókat kergető személyiségek sajnos nem a megfontolt, felelős felnőtt döntéseikről és az előrelátásukról híresek.
A felnőtt lét azzal is jár, hogy időnként rossz passzban vagyunk munka vagy magánéletügyileg. Erre szerintem nem az a felelős, érett felnőtt ember reakciója, hogy "jó, akkor inkább nem dolgozok, majd ha XYZ feltétel teljesül"- hanem az, hogy "ok, most ez egy rossz helyzet, de a létfenntartáshoz, az önbecsülésemhez, az önállóságom megőrzéséhez most ezt be kell vállalnom, és XZY dolgot teszek, hogy ezen mihamarabb változtatni tudjak".
Szerintem nem jó dolog kiszolgáltatottnak, céltalannak és munkanélkülinek lenni- de hidd el, ugyanilyen rossz érzés kihasználtnak is lenni. Érdemes lenne a feleséged eltúlzott reakciója mögé is látni.
Minden jót.
Milyen végzettséged van? És mi az a munka amit végezni szeretnél? Van sok munkalehetőség a környéketeken, vagy tényleg minden el kell vállalni, ha dolgozni akar az ember?
Ha ennyire nem akarod, mondj nemet. Kíváncsi vagyok, a feleséged megértené-e.
Egyébként terveztek babát? Nem lehet, hogy az zavarja, hogy ha ő nem fog dolgozni, akkor a gyed-ből, gyes-ből nem jön majd ki a család? Egy gyerekre rengeteg pénz elmegy.
ma 08:48
Nekem nincsenek illuzióm,ha lett volna,akkor nem vállaltam volna be minden olyan munkát,amit a legtöbb ember nem.2 végzettségem is van,idegen nyelvet is beszélek többek között.Nem voltak üres járataim,egyszer volt még ilyen de az 2 hét volt.Ez most 3 hónapra sikerült,de nem azért mert nem akartam hanem mert nem volt,ami volt az meg olyan hogy nem értettem hozzá.Lásd pl eladói munka,életemben nem csináltam olyan fajta munkakört.Engem nem tartott el,és nem is várom el.Szerencsére volt félre tett pénzem,amiből a 3 hónap alatt tudtam élni.Szóval nem voltam rászorulva.Mindenbe mindig beszálltam anyagilag.Nem vagyok léhütő és nem is lustultam be,egyszerűen csak vannak helyzetek,amikor az ember nem talál olyat amihez ért.Itt nem kisegítő munkákra és gyári munkákra gondolok.Pl eladó soha nem voltam,nem mondom hogy nem lehet megtanulni,de ahhoz kell egy alaptermészet hogy valaki eladó vagy pl pincér legyen.
Ami olyan volt azt pedig elvállaltam és csináltam,még ha nagyon rossz volt akkor is.
"Azt mondta ha nem vállalom be, akkor elhagy és ma nem jön haza"
Követelődző, anyagias feleséged van.
Ő -valószínűleg- csak a vele azonosan vagy a nálánál többet kereső férfiakat veszi csak "emberszámba".
Nekem az is gyanús, hogy már lenne is hová, illetve kihez mennie.
(Vagy esetleg az zavarja, hogy egész nap otthon vagy és nem szabad a kégli??)
Milyen végzettséged van? És mi az a munka amit végezni szeretnél? Van sok munkalehetőség a környéketeken, vagy tényleg minden el kell vállalni, ha dolgozni akar az ember?
Ha ennyire nem akarod, mondj nemet. Kíváncsi vagyok, a feleséged megértené-e.
Egyébként terveztek babát? Nem lehet, hogy az zavarja, hogy ha ő nem fog dolgozni, akkor a gyed-ből, gyes-ből nem jön majd ki a család? Egy gyerekre rengeteg pénz elmegy.
Cukrász vagyok,a másik szakmám villanyszerelő.Tudom eléggé rokon szakma,a cukrászt estin csináltam meg.Amelyik megyében élünk,nehéz munkát találni,nagyon nem egyzerű,bár hol egyszerű,de itt hatványozottan igaz.Hogy még a legalja munkára is 80 jelentkező van.
Gyerek project még vár magára 2-3 évet,akkor szeretnénk.
Nem tudom az zavarja e,nem tudom.Lehet hogy az is.
Mit gondolsz, hányan vannak, akik utálják a munkájukat? Rengetegen. Én is számtalanszor gondoltam már, hogy mekkora igazsgátalanság, hogy férjemnek jó munkahelye van, én meg évek óta kénytelen vagyok újabb és újabb munkákat keresni, mind alja munka. Nem azért mondom, de én diplomás vagyok, ő estin szerezte az érettségit. Én folyamatosan suliba járok, képzem magam. Most kezdek épp új internetes képzést, és új évet a suliban. De eddig nekem se volt esélyem jobb munkát keresnem. Rohadtul rühellem, amit csinálok. És sírni tudnék a gondolattól, hogy sajnos még jó darabig itt kell maradnom. Terhes vagyok, novemberben leállok, de egy év után vissza kell jönnöm, mert decemberben nem fogok más munkát találni. Kábé még fél évet le kell húznom utána itt, mire találok munkát. De nem teszem meg, habár ő is felajálotta, hogy ne menjek vissza, maradjak plusz pár hónapot itthon, de úgy érzem, nem lenne fair. Ha visszamegyek szülés után, akkor onnan már olyan melót keresek, ami megfelelő lesz, és lehet, hogy időbe telik, mire megtalálom a tökéletes munkát, de addig nem akarom a lábam lóbálni, hatalmas luxus nem dolgozni, ha egyszer van lehetőséged.
Vállald el a melót és közben keress melót. Ha azt gondolod, hogy pár hónap múlva találnál melót, akkor arra a pár hónapra nyugodtan elvállalhatod. Ha meg magad is tudod, hogy hosszú ideig tartana, akkor nem gondolod, hogy nem fair, hogy nem vállalod el?
A feleséged reakciója kicsit erős- de ha jól olvasom, akkor már korábban is voltak hasonló érzéseid, hiszen írtad, hogy elvállaltál mindenfélét rossz érzéssel- ebből talán az is következik, hogy vannak ilyen pár hónapos munkanélküli időszakaid.
Mit szeretnél csinálni HOSSZÚ TÁVON? Gondold végig vagy beszéljétek át, hogy az állással kapcsolatban támasztott igényeid és a végzettséged, tapasztalatod, valamint a lakóhelyed közelében elérhető állások mennyire vannak összhangban egymással. Hallgasd meg esetleg az ő véleményét is, vagy kívülállót.
Az hogy voltak hasonló érzéseim az egy dolog,attól még bejártam dolgozni s tettem a dolgom.Maximum néha kibeszéltem a feleségemnek.Mert jól esett.De minek van egymásnak két ember ha nem beszélhetnek a gondjaikról,pl munkahelyik?Miről beszéljünk?ha vannak feltételeim vagy elvárásaim,akkor már a kék madarakat kergetem mint a volt férjed,én pedig nem szeretnék arra a sorsra jutni.
Ha úgy látod, hogy találsz másik munkát, akkor mondd meg otthon, hogy nem vettek fel (lássuk be, valószínűleg nem téged fognak választani, ha a munkáltatónak is mondtad, hogy nem jön be neked ez a munka) és keress mást.
Reméljük, hamar összejön egy normális munka.
Feleséged reakciója furcsa, ha eddig mindig dolgoztál és anyagi gondjaitok sincsenek. Nem indokolta semmivel sem, hogy miért ilyen most??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!