Bevállalnál egy olyan munkát, ahol már az interjún ijesztegetnek, hogy pl a régi kollégák nehezzen fogadnak be? Vagy azt mondanád, hogy legalább őszinték veled?
Hogyan függ ossze ez a kerdes a csaladi kapcsolatok témakörrel?
Elvallalnam. Nem kell, hogy be fogadjanak. Végzem a munkámat es kesz.
Szerintem ahol összeszokott csapat van, akik régóta együtt dolgoznak, 5-6 vagy akár több éve, ott az esetek többségében általános az,nhogy nehezen fogadnak be külsőst. Vagy ha nincs is így, nagyon nehéz egy olyan csapatba bekerülni, ahol már mjidnenki ismeri a másik rezdülését, és egy szitunál már a pillantáson töhögnek, te pedig azt sem tudod mi van. Ezek például nem is szándékos dolgok.
Szerbtem szerencsés,ha szólnak előre, mert lelkileg rá tudsz készülni, és tudni fogod,hogy nem a személyeddel van a baj.
Gondolj bele, ha befogadnak,makkor egy szuper hely,mhiszen ha összeszokot csapat, akkor a fluktuáció nem túl nagy...
Prőbáld meg, veszteni valód nincs :)
Ez a mentalitás, majd tükröződik a minkádban is. Saját szabályokat alakítasz ki magadnak, ha nem tetszik nekik, legfeljebb arra hivatkozol, hogy már az elején megmondták, hogy nehezen fogadnak be.
Ha már ennyitől megcsappan a lelkesedésed, akkor hogyan fogod a munkádban mutatkozó nehézségeket leküzdeni? Nincs olyan közösség - ha jól működik -, amelyik ne válogatná meg a leendő tagokat, azaz nehezen fogadják be!
Akkor fogadják be, ha elfogadod a normákat! Mert akkor működik hatékonyan a munka! Egy közösségi munkában nincs olyan, hogy "mindenki ellenség, de jól végzem a munkám"! Ha úgy érzed, hogy meg sem próbálsz beilleszkedni, ne vállald a munkát, mert a munkádat sem tudod elég hatékonyan elvégezni!
"Akkor fogadják be, ha elfogadod a normákat!"
Ha én így mentem volna 7 éve a mostani munkahelyemre, akkor sosem jutottam volna előre egy irodai munkásnál. Nálunk ugyanis az volt a "norma"(persze nem hivatalosan), hogy ha a főnök nincs ott, mehet a csevej és a lazítás. Ezt én megtörtem az összeszokott csapatnál, és utáltak is érte... de amikor a főnök észbe kapott hogy talán nem véletlenül ugrottak meg a számok, elég gyorsan megváltoztak a dolgok. Ma már egyik "őstag" sincs a cégnél.
"Azért írtam ide,mert ezt nézik a legtöbben,ha nem tetszik,max majd átteszik máshova."
Erre reagáltam, hogy ez a mentalitás tükrözi majd a munkát. Itt fel lettek rúgva az alapvető és logikus szabályok.
Nyolcas, azt sugalmazod, hogy minden cég rosszul működik és meg sem kell próbálni beilleszkedni! Abban a hozzászólásban az is benne van, "- ha jól működik -"! Ha összefüggéseiben nézed. látod.
Igen, ha mindenütt csupán az a probléma, hogy nincs aki gatyába rázza a csapatot, akkor valóban csak egy energikus, agilis és szorgalmas emberre van szükség, aki lecseréli a hanyag semmirekellő "őstagokat"!
Ha mégis lenne rendhagyó eset, mégis jól működne egy közösség, akkor valamilyen szinten akkor is alkalmazkodni kell, ha egyébként nem erre születtünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!