Fontos! Közös megegyezés vagy munkahely felmondás?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem,amire minél előbb választ szeretnék kapni,hogy ha közös megegyezés alapján távozom a munkahelyről 1 hét múlva,akkor is kapok-e az 1 hónap felmondási időre fizetést vagy csak akkor ha a munkahely mond fel nekem? Megbeszéltem a főnökömmel hogy szeptember 1 től nem dolgozom,de azt szeretném ha a munkahely mondana fel nekem,mert akkor a jövő hónapra is kapok fizetést. Azt szeretném tudni hogy ez akkor is igy áll-e,ha közös megegyezés alapján jövök el,nem szeretném hogy átverjenek.2014. aug. 21. 16:19
1/3 anonim válasza:
A közös megegyeséskor bármiben megegyezhettek!
2/3 anonim válasza:
Dolgozói felmondás esetén a felmondási idő a munkáltatót védi. Ha igényt tart rá, akkor köteles vagy ledolgozni, ha nem akkor el is tekinthet tőle.
Munkáltatói felmondás esetén a felmondási idő a dolgozót védi. A felmondási idő fele alól a munkáltató köteles a munkavégzés alól felmenteni (azért, hogy másik hely után tudj mászkálni).
Ha van felmondási idő, akkor annak teljes tartamára jár díjazás, még a munka alóli felmentés idejére is.
Közös megegyezés esetén az van, amiben közösen, és írásban megegyeztek. Ha nem egyeztek meg felmondási időben, akkor nincs olyan. Ha megegyeztek, akkor van.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat,már mindent értek!
2014. aug. 21. 18:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!