Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Orvosi vagy fix meló + gyerek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tavaly érettségiztem és fel is vettek orvosira, viszont halasztottam egy évet, hogy keressek egy kis pénzt, mielőtt egyetemre megyek, hogy legyen miből eltartanom magam. Államira vettek fel, de a tankönyvek ára is egy vagyon, és nem akartam rögtön diákhitellel kezdeni, a szüleim pedig nem tudnának végig támogatni. Most itt vagyok, 1 évvel később, fix állással, ami elég jól is fizet. A barátommal élek, egy kis lakásban, ami az övé, természetesen a rezsi felesbe megy, a többi pénzt sikerült elraknom. Eljött az idő, hogy elkezdjem az orvosit, viszont itt van ez az állás (barátomon keresztül kaptam meg, nem szeretnék beszélni az állásomról), ami fix, jól keresek és ha nem kellett volna félretennem az egyetemre, szuperül meg is élnék/élnénk belőle. Ráadásul párom már a gyerekvállalással is előhozakodott, én igazából még nem tudom. Vannak érveim, pro és kontra is. Ha most vállalok gyereket, meg tudom neki teremteni mindazt, amire szüksége lesz, tehát nem a semmibe szülnék, ugyanakkor az orvosi elvégzésével is, csak jóval később... nekem a karrierem és a család is fontos, de nem tudom, melyik fontosabb... és persze mindig előjönnek a félelmek.. mi lesz, ha már nem lesz a fix melóm, és itt maradok egy érettségivel és gyerekkel..? De mi történik akkor, ha nem vagyok elég erős az orvosihoz, és kiesek az egyetemről? Akkor se állásom, se pénzem, se gyerekem, se jövőm. Nagyon félek. :(

2014. aug. 19. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem egyértelmű, hogy a tanulásd válaszd. Mi van, ha megszűnik az a jó munkahely? Gondolom nincs semmilyen végzettséged, csak a barátod miatt kerültél ilyen jól fizető pozícióba. Utána elég nagy ganéban lennél. Arról nem is beszélve, ha - neadjIsten - szétmentek a pároddal, akkor mi lesz? Két szék közül a padlóra esel.
2014. aug. 19. 21:59
 2/6 anonim válasza:
Én is a tanulást választanám.
2014. aug. 19. 22:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát pont ezen rágódtam én is, napokon keresztül... orvosira mindenképp el szeretnék menni, úgy néz ki, ezt kifelejtettem. Inkább az lett volna a kérdés, hogy várjak-e még tovább az orvosival, és alapítsak családot most, amikor adottak a körülmények, vagy később, egy orvosi diplomával a kezemben? Jaj, én nem tudom. Döntéshozásban sosem voltam jó, pedig már 21 vagyok.. :( Aztán a többit már írtam, ha nem jön be az orvosi, mindent elveszíthetek.
2014. aug. 19. 22:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha most bevállalsz akár csak 1 gyereket, sosem lesz orvosi diplomád. Ezt biztosra veheted.

Én mindenképp az egyetemet választanám, nem akarok kitartott lenni. A barátodnak persze ne így add elő.

Az egyetem 6 év, mire szakorvos leszel, még legalább 5. Már így is kicsit késésben vagy. Egy évnél többet amúgy sem lehetsz passzív egy huzamban.

2014. aug. 19. 23:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Bőségesen ráérsz még 30 évesen is családot alapítani, még akkor is fiatal leszel! :)

Első a tanulás lenne nálam is. (Mint ahogy az is volt nálam is a sorrend... előbb végzettség, diploma, pár év gyakorlat és család).

2014. aug. 20. 01:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, az orvosira megyek, idén... te jó ég. Már nagyon régóta rágódom rajta, ez a kérdés is, a válaszokkal is csak még egy löketet adott. A barátommal már sokszor beszéltük ezt a témát, és mindig arra jutottunk, hogy neki jó az, ami nekem is, még tud várni pár évet a családalapítással, ha én úgy nagyobb biztonságban érzem magam. Csak volt előttem egy kép... egy család képe, és néha-néha már úgy érzem, hiányzik az életemből egy baba. Tudom, még nagyon fiatal vagyok, stb.. :) A másik, hogy nem halaszthatok sokat, és már így is kicsit érzem, hogy felejtettem, az idei érettségit is megcsináltam kíváncsiságból, és kevesebb százalékra jött ki (az emelt bioszom 91 %-os lett, az idein csak 84-re sikerült, kémia 89 volt, az idei 85... persze ezek csak az írásbelik). Hú, nagyon félek, de szerintem továbbtanulok.. :)
2014. aug. 20. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!