Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi Jamaicában a minimálbér...

Mennyi Jamaicában a minimálbér? bővebben lent!

Figyelt kérdés
Néztem a google-n több keresett forrást is (Pl: Jamaican observer újság) És azt az infót találtam hogy heti 3500-5500 JMD = 7-10 ezer Forint. Én ezt nem tartom valósnak. Érdekel az ország ezért keresem.

2014. aug. 16. 18:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ez a valós. Egész pontosan heti 5600 JMD a heti minimum. Jamaica egy elég szegény ország. Semmi ipara, csak bauxitbányászata van és pár mezőgazdasági terméke.
2014. aug. 16. 18:49
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen én is olvastam ezt a gazdasági részt.

Akkor hogy élnek meg vagy hogy vesznek autót vagy házat vagy akármit ??? Jártál már ott ? Heti 10000 Forintból lehetetlen fenntartani az életvitelt még a legalacsonyabb szinten is....

2014. aug. 16. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Jamaicában eléldegélnek ennyiből! Európában éhenhalnál heti 10.000-ből, de ott más a helyzet. Sokan feketén csinálnak valamit hogy megéljenek. Jobb esetben mondjuk taxiznak, stb, rosszabb esetben droggal állnak kapcsolatban.
2014. aug. 16. 20:00
 4/9 A kérdező kommentje:

De néztem kocsikat is és kb 400.000 alatt nem találtam semmit. Az 40 havi fizetés....

Voltál már ott ? Milyenek ott az árak ? Kenyér tej ? Benzin ? Cigaretta ? mennyibe kerülnek ezek ?

2014. aug. 16. 20:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Látszik nem igazán jártad még be a világot. A 3. világban nincs ilyen, hogy kenyér, tej meg autó... A mi értékrendünk szerint fillérekből élnek milliárdok. Nem ritka az sem, hogy csupán élelemért dolgoznak a földeken 10-12 órákat mezítláb, kézzel lábbal...

"és pár mezőgazdasági terméke"

O'rly? :D

[link]

2014. aug. 16. 20:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A többiek már elmondták a lényeget, én viszont annyit fűznék hozzá, hogy valóban szegény országnak számít az európai országokhoz viszonyítva, de azért NE A MINIMÁLBÉRBŐL indulj ki.

Ha a magyar nettó minimálbérből indulnál ki, akkor az alapján is csoda lenne, ha valakinek egyszerre lenne saját ingatlanja és autója Magyarországon, mégse akkora nyomortelep ez az ország...

2014. aug. 16. 21:17
 7/9 A kérdező kommentje:

Hát jó értem persze nem a minimálbérből indulok ki csak kell valami viszonyítási alap....

Nem vagyok egy világjáró persze.... (20 évesen?)

nem értem a tej kenyeres példát sem..... tényleg nem

Kicsit magyarázhatnátok, it hogyan kell elképzelni

2014. aug. 16. 21:26
 8/9 anonim ***** válasza:
3. világbeli országokban nagyon jellemző, hogy sokszor nem pénzt, hanem élelmet adnak csak. Vagy ha adnak pénzt, akkor az csak arra elég, hogy abból a boltban a napi betevődet meg tudd venni. Kocsikat meg használnak, de ilyen helyeken olyan hogy biztosítás, stb kötelező fizetnivaló van ugyan, de ők nem fizetik, mert nincs miből, autózni meg kell a nagy távolságok miatt, meg sokan taxiznak feketén, abból van kis plusz pénzük. lakást meg nem vesznek, több család él egy lakásban, osztoznak, így fillérekből kijönnek.
2014. aug. 16. 21:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Kezdem érteni... meséljetek még :)
2014. aug. 17. 03:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!