Közmunka fizetés összege jogos-e?
Tudom nem adnak több pénzt, inkább elvesznek...
Eddig egy bizonyos üzembe vagyok elviekben beosztva, és most valószínű kiakarnak tenni az utcára takarítani, vagy kapálni. akkor lényegében így is kitehet reklám és marketinggel ill. műkörmössel is,
Attól hogy van egy műkörmös vagy hasonló más, használhatatlan szakmád, +egy okj-s papírod, nem fognak hasraesni az öki-nél, vagy a város takarítását végző cégnél, ráadásul nincs is szükségük ilyenre.
Ha viszont karbantartót keresnek, sürgös a melo, pl. az iskolánál, ahol én is dolgozok, valamint festő, vagy villanyszerelő, netán kőműves asztalos a végzettséged, akkor felvesznek, a közmunkásoknak járó, szakmunkás bérrel, ami jelenleg, 99100ft, én ennyit keresek a klik-nél, ahol dolgozok.
De tudok ellen példát is írni, spec. Tavaly nyáron a vizűgynél dolgoztam, közmunkaprogramban, fakitermelés, fa összedarabolása Stilhl, fűrésszel, majd felpakolása pótkocsira, a 40fok melegben.
A munka kezdetekor, első napokban, kijött a nagyfőnők és megkérdezte mindenkitől, kinek van motorfűrészkezelő okj. papírja, mire én és egy kollégám, jelentkeztük.
Attól fogva, mindennap Stihlezni kellett, közepes és nagyméretű profi gépekkel, egyaránt, a fizetésünket persze nem emelték, a szerződés szerinti 47ez.ft/hó, kaptuk meg.
Nagyon kihasználtak bennünket, volt amikor du.3h.ig nyomtuk a melót, és még egy ásványvizet sem kaptunk, kint a holtág partján, mindentől távol.
Szemétség ami itt megy ebben az országban, közmunka címén, 2-3hónapos szerződésekkel dolgoztatják, az egyébként, /télen munkanélkülivé váló emberek tízezreit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!