Van rá megoldás, hogy a felmondási időt ne kelljen ledolgozni?
Menjen be részegen, és azonnali hatállyal kirúgják...
Nem nagyon lehet megúszni, előbb kellett volna felmondani, és akkor a felmondási időt töltené.
Vagy nagyon szépen megkéri a főnököt, hogy tekintsen el a felmondási időtől.
# 1/2: Azt elfelejtettem odaírni, hogy holnap lesz az állásinterjú és úgymond személyesen találkoznak a főnökkel egy kávézóban. Mert ez egy most induló cég. Valószínűleg fog szólni, hogy októbertől tudna csak beszállni.
# 2/2: Azért nem mondott fel, mert semmi nem volt kilátásban és hirtelen jött egy ajánlat. De mondtam neki, ha nem jön össze, szerintem akkor is álljon a főnök elé és búcsúzzon el.
Ha csak pár hétről van szó akkor meg lehet oldani 5-ös.
Hosszabb távon már valóban nem.
Most induló cég?
Az fasza lesz ha esetleg tönkremegy pár hónap alatt és akkor két szék közé esik a barátnőd.
Ha a dolgozó mond fel, akkor alapból 30 nap a felmondási idő. Ez akkor lehet több, ha a munkaszerződésben több felmondási időben állapodtak meg, vagy van a cégnél kollektív szerződés, ami többet ír elő. Más esetben nem lehet több, csak 30 nap.
Elkerülni úgy lehet, hogy közös megegyezéssel szüntetik meg a munkaviszonyt, és abban nem határoznak meg felmondási időt, vagy úgy, hogy a barátnőd nem tölti le a felmondási idejét, hanem cserébe "kártérítés" címen kifizeti a cégének a felmondási idejére jutó távolléti díját. Ezt egyébként is követelhetné a munkáltatója, mert ha nem dolgozza le valaki a felmondási idejét, amire a munkáltató igényt tarthat, akkor az jogellenesen szüntetni meg a munkaviszonyát. Ennek pedig ez a következménye.
Ha a kifizetést választja a barátnőd, akkor nem árt a munkáltatóval kötni egy írásbeli megállapodást erről, és beleírni, hogy a munkáltató ezzel kapcsolatosan további követeléssel sem most, sem a későbbiek során nem lép fel a barátnőddel szemben.
Odafigyelni!
Hátsó bejáratok, kiskapuk mindig léteznek, és lesznek is.
Meg kell őket találni, és úgy kinyitni ott az ajtót, hogy ne csapjál vele senkit orron, de mégis bejuss oda. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!