Azonnal hatályú felmondás esetleges hátrányai?
Nem. A rendkivuli felmondasnal komoly oka kell hogy legyen. A nem tudom kitölteni a felmondasi időt, var a masik munkahely, meguntam, stb nem ilyen. A munkaltato munkaügyi pert indíthat, aminek költséget a vesztes fel fizeti, plusz kártérítést kerhet, ami tobb havi munkabered is lehet.
Miért nem tudod letölteni a felmondasi időt?
Ne legyünk ilyen negatívak.
Ne felmondással menj, hanem mondd meg, hogy el szeretnél menni, kéred, hogy közös megegyezéssel mielőbb zárjátok le a munkaviszonyt. Tárgyalnod kell velük, mert joguk van megkövetelni a felmondási idő egészét.
Ha nem egyeznek bele:
A: azonnal beadod a felmondásod és letöltöd a felmondási időt.
B: jelzed nekik, hogy bár kérésükre letöltöd a felmondási időt, a motivációd sajnos nem lesz a régi
C: szerződést szegsz és vállalod a következményeit
A B terv egész jó második esélyt szokott adni a közös megegyezésnek. Végül is felmondási idő alatt max annyit tudnak csinálni, ha bénán dolgozol (de semmi károkozás vagy felelősségmulasztás nem ér!!!), max lemondanak a felmondási idő hátralevő részéről. :)
Pár napja tudtam meg, hogy a másik helyre augusztus 22én kell aláírnom a szerződést és szeptember 1-én már kezdek.
Igen a közös megegyezéssel történő távozást fogom megpróbálni mindenképpen mert tudok érvelni azzal, hogy a továbbiakban nem tudom ellátni panaszmentesen a munkámat.
Nagy cég, ebben bízok, hogy "senki se pótolhatatlan" :)
A másik munkával egy gyerekkori álmom válik válóvá úgyhogy keresztül viszem tűzön-vízen, mert sokat tettem érte :)
Esetleg felmondó levél mintát tudtok ajánlani közös megegyezéssel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!