Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ajánlólevelet kérjek? Gáz ez...

Ajánlólevelet kérjek? Gáz ez így? Ér ez így valamit? Kértetek már ilyet? Hogy szokták ezt mások?

Figyelt kérdés
Van egy álláshirdetés, ahova ajánlólevelet kérnek, de sajnos nekem nincs. Jelenleg közmunkásként dolgozom (már jó ideje ugyan ott) irodába, nem a szakmámba de nem is teljesen más területen, szóval valahol kapcsolódik. Elméletileg meg vannak velem elégedve, hiszen visszahívtak, mikor nem volt közmunka alkalmiban is hívtak, meg a szemembe ezt mondják, aztán a hátam mögött nem tudom. Arra gondoltam hogy kérnék egy ajánlólevelet a kis főnökömtől. Az osztályvezetőtől nem merek, a kis főnökkel jobb a kapcsolatom, meg ő jobban tisztában is van a munkámmal. Érne ez így valamit? Legyen pofám egy ilyen kéréshez? Valószínűleg csak leinformálás céljából kellene a cégnek de e nélkül nem is tudok jelentkezni az állásra. Kért már valaki ilyet? Hogy szokták ezt? Vagy maguktól kéne adniuk? Még nemrég, egy bő éve végeztem így e téren tapasztalatlan vagyok. Köszönöm előre is a segítséget.
2014. júl. 29. 23:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
kérj mindkettőtől nyugodtan! :)
2014. júl. 29. 23:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan kérhetsz. Értékelést a munkáltató akkor köteles kiadni, ha a cégnél a jogviszony legalább 1 évig fennállt.

Ha utána eljössz onnan, akkor is még 1 évig köteles kiadni, ha kéred.

Egyébként ebből nem szoktak problémát csinálni. Nem egy szokatlan dologról van szó, maximum Te nem találkoztál még vele.

2014. júl. 30. 07:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés az, ha jól értem, hogy mit szólnak majd ahhoz, hogy másik állásra pályázol. Megbeszélheted velük őszintén, hogy miért váltalán és akkor nem lesz olyan kínos, de arra számítani kell, hogy esetleg elkezdik majd keresni az utódodat.
2014. júl. 30. 08:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Kereshetik mert itt közmunkás vagyok, egyértelmű hogy keresek munkát, volt aki a szememre is hányta hogy mit keresek még itt. Ettől függetlenül értékelem ezt, mert fogjuk rá hogy megbecsülnek, de ez a közmunka nem pálya egy életen keresztül, felvenni meg úgysem fognak valószínűleg mert vannak itt puncsosabbak sajnos. Azért sajnálnám ha lecserélnének ha úgy alakulna hogy nem jönne össze de mindenképpen próbálkoznom kell, mert nagyon bizonytalan sajnos így ez az egész. Meg hát lejár a szerződésem pár hónapon belül aztán rághatom a küszöböt :) Köszönöm a segítséget. Mindenképpen megpróbálom, maximum azt mondják így nem adnak ajánlólevelet és kész, mivel nem egyhuzamban 1 évig foglalkoztattak. De hátha segítőkészek lesznek :)
2014. júl. 30. 22:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, hát akkor nincs okod aggódni, hogy emiatt válnának meg tőled. Kérd meg őket és fognak adni, ennyire egyszerű.
2014. júl. 31. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!