Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak nekem tűnik felvágásnak,...

Csak nekem tűnik felvágásnak, hogy házassági meghívóra a házasulandó pár odabiggyeszti a nevük elé a Dr. -t?

Figyelt kérdés
Egy orvos párról van szó. Na de hát az esküvőjüknek mi köze ahhoz, hogy mi a végzettségük...?

2014. júl. 20. 11:09
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
HEHE :) Engem nem zavar hogy így hívják őket. Csak a meghívóra ne....:(( nem illik.
2014. júl. 21. 11:24
 32/39 A kérdező kommentje:

Ja persze, ha ti boldog boldogtalannak meghívót küldenétek, akkor kell a nagyzolás, vágom.

Viszont én idegeneket és csak ismerősöket nem hívnék meg ám a saját esküvőmre, ők pedig Marcsiként és Petiként ismernek (egy példa volt) minket. Otthon sem úgy hívja a nagymama az unokáját, hogy 'Dr. Szabó Mária, gyere már ide'. Azt nem értitek meg hogy ez a meghívó nem a Népszabadságba készül, nem kell ennyire hivatalosnak lennie egyáltalán. Ezt így a rokonoknak kiküldeni szerintem nevetséges. Vagy ha már vegyes a társaság, akkor már nyomtattatnék kétfélét, egy doktorral+teljes névvel a a csak ismiknek, egyet meg keresztnévvel családnak, nagyon közeli barátoknak.

2014. júl. 21. 11:37
 33/39 A kérdező kommentje:

"Viszont én idegeneket és csak ismerősöket nem hívnék meg ám a saját esküvőmre, CSAK A LEGKÖZELEBBI EMBEREKET , ők pedig Marcsiként és Petiként ismernek (egy példa volt) minket.

A nagybetűs mondat kimaradt.

2014. júl. 21. 11:39
 34/39 anonim válasza:
46%
Nagyon szeretheted őket. Van miért felvágniuk és arcoskodniuk. Az irigység jön le az írásaidból, igazi barátnője lehetsz a házasulandó doktornőnek. A szemükbe kellene ezeket megmondani, nem pedig itt verni magad. Én is orvosnak készülök és büszke vagyok arra, hogy felvettek az egyetemre, hogy ha ránézek egy emberi testre, akkor azonnal beugrik, hogy az ő karján lévő harántcsíkolt izomszövet sejtjeiben milyen változások mennek végbe miközben mozog, büszke vagyok arra, hogy embereken segíthetek majd és tudom, hogy akárki nem jár orvosira. Ez van. Respect az orvosoknak! ;)
2014. júl. 21. 11:43
 35/39 A kérdező kommentje:
Továbbra is RESPECT az orvosoknak. Ahogy mondod. Sajnálom hogy nem érted, amit írok, pedig érthetően és logikusan vezettem le. Na pusz:)
2014. júl. 21. 12:09
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor meglepődöm, hogy mennyi keserűség gyülemlik emberekben, akik egyébként kifelé mutatják a "minden-hepi-tökéletes-az-életem"-et. Menj ki a levegőre, vegyél nagy levegőt, és próbáld meglátni a szépet az életben, mert komoly egészségügyi problémákat fogsz magadnak kreálni. Ugyanis ez olyan apróság, hogy más emberek mit íratnak a saját esküvői meghívójukra, hogy ezzel kapcsolatban nemhogy kérdést nem kellene kiírnod az Internetre, amiből csak úgy bugyog a gyűlölet, de foglalkoznod sem kellene vele. Nem a te életed, nem a te esküvőd, nem a te meghívód. Járj sportolni, szeretkezz többet, vezesd le ezt a felesleges energiádat, mert végül a saját esküvődön már nem lehetsz ott.

Felfogtuk, hogy te nem fogod ráíratni a meghívódra a vezetéknevedet. Te viszont úgy tetted fel a kérdést, hogy "csak nekem tűnik felvágásnak?" Megadtad a lehetőséget a különböző véleményeknek. Kaptál válaszokat. Ha azok nem téged támogatnak, akkor pedig rögtön flegmán és lekezelő stílusban válaszolsz (tényleg jól írta egy korábbi válaszoló, hogy harlem gettó style). Miért kérdezted, hogy "csak nekem tűnik felvágásnak"? Kommentben odaírhattad volna, hogy "csak egyetértő válaszokat várok".

2014. júl. 21. 13:29
 37/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. :)
2014. júl. 21. 18:25
 38/39 anonim ***** válasza:
71%
Legfeljebb higiéniai szakmenedzser vagy ^^
2014. júl. 22. 12:15
 39/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. :)
2014. júl. 22. 17:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!