Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak nekem tűnik felvágásnak,...

Csak nekem tűnik felvágásnak, hogy házassági meghívóra a házasulandó pár odabiggyeszti a nevük elé a Dr. -t?

Figyelt kérdés
Egy orvos párról van szó. Na de hát az esküvőjüknek mi köze ahhoz, hogy mi a végzettségük...?

2014. júl. 20. 11:09
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
nem értem, ez miért gettó style. Ez csak egy vélemény, ráadásul láss csodát:Az ismerőseinknek is ez a véleménye. Én is menedzserként dolgozom, ha érdekel. Egyébként meg ki nem tolja le egy házasságnál hogy kinek milyen az anyagi helyzete. Pont ezt mondom. Nem kell kiemelni.
2014. júl. 20. 17:25
 22/39 anonim ***** válasza:
94%

"Egyébként meg ki nem tolja le egy házasságnál hogy kinek milyen az anyagi helyzete."

Ha nem is az anyagi helyzetet, de a doktori dolgot épp *TE* nem tojod le, ugyanis itt írogatsz róla.

Ha nem érdekelne fel sem tetted volna a kérdést (nekem pl eszembe sem jutna, hogy nagyzásból írják rá - igaz, az sem zavarna, ha az lenne a meghívón, hogy "Jutka és Pisti").

2014. júl. 20. 17:33
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
A szöveged stílusára értettem.
2014. júl. 20. 17:33
 24/39 anonim ***** válasza:
76%

Miert lenne felvagas?

Eros kisebbsegi erzes munkalkodik benned, kizart hogy valami manager lennel :)

2014. júl. 20. 17:52
 25/39 A kérdező kommentje:
Akkor kizárt :)
2014. júl. 20. 18:31
 26/39 anonim ***** válasza:
87%
Hagyjátok kérdező irigyli hogy őt persze senki nem veszi el.
2014. júl. 20. 22:11
 27/39 anonim ***** válasza:
71%
Azért, mert a szakvizsga után ez lett a nevük. Ha Kiss Katalin hozzámegy Orbán Gáspárhoz, és Orbán-Kiss Katalin lesz a neve, akkor felvágós dolog azt jelezni, hogy a miniszterelnök fiának a felesége? (Kiss Katalin fiktív személy) A professzori vagy nagydoktori címeket talán én sem tüntetném fel egy nemhivatalos meghívón, de egy sima doktori az szorosan hozzá tartozik a nevedhez.
2014. júl. 21. 00:36
 28/39 A kérdező kommentje:
Nem. A nevük Szandi és Tomi. Ennyi simán elég egy személyes meghívóra. Egy nagymama, vagy egy barát is ezt szeretné látni. Érdekes módon itt Németországban megy egy házasságokat és lagzikat bemutató reality műsor és az elején mindig megmutatják a meghívókat. Lássatok csodát: csak a keresztnevük szerepel a meghívón. Én is így fogok tenni a sajátomon. Le is sülne a pofámról a bőr ha a nagyimnak a Dr. XY-os kártyát oda kellene adnom:S
2014. júl. 21. 06:58
 29/39 anonim válasza:
82%

Kedves Kerdezo!

Attol, hogy a csaladnak es a baratoknak keszul a meghivo, meg nem valtozik meg a volegeny es menyasszony neve. A diplomajukkal kaptak egy "dr" elotagot, ergo onnantol igy hivjak oket, ez a hivatalos nevuk. Rairhatnak a meghivora azt is, hogy Cunci Moks es Nagy Macko, mert a csalad igy hivja oket, de nem tettek. Nyilvan rgaszkodnak a hagyomanyokhoz es a viselt nevuket tettek a meghivora.

U.i. Nincs dr elonevem, van diplomam, hosszu evek ota vannak dr ismeroseim, barataim. Soha nem ereztem, ereztettek velem, hogy ok ettol a ket betutol tobbek, jobbak lennenek, ergo nem is zavart, hogyigy hivjak oket. Nem ertem, teged miert zavar ennyire?r

2014. júl. 21. 10:32
 30/39 anonim ***** válasza:
87%

"Lássatok csodát", most ezt úgy mondod, mintha mi még nem házasodtunk volna, de legalábbis még meghívót sem láttunk volna. A keresztneves meghívó is egy szokás, a teljes neves pedig egy másik. Az én meghívómon a teljes nevem volt (bár nem vagyok doktor), a nagymamámat nem zavarta, hogy látja rajta a vezetéknevemet, illetve (az azóta már) férjemét is.

Meg nem is értem, először még csak a dr. zavart, most már a vezetéknevük is? :) Tulajdonképpen mi bajod van ezzel a párral?

2014. júl. 21. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!