Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak nekem tűnik felvágásnak,...

Csak nekem tűnik felvágásnak, hogy házassági meghívóra a házasulandó pár odabiggyeszti a nevük elé a Dr. -t?

Figyelt kérdés
Egy orvos párról van szó. Na de hát az esküvőjüknek mi köze ahhoz, hogy mi a végzettségük...?

2014. júl. 20. 11:09
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
16%
Ilyen esetben szerintem is felesleges, mivel nem hivatalos meghívó, de véleményem szerint nem felvágás.
2014. júl. 20. 15:48
 12/39 A kérdező kommentje:
jah a számlák meg hivatalos dolgok, ezt mondom, de a meghívó az SZEMÉLYES!!! Meghívót nem ismeretleneknek küld az ember ,majd az anyakönyvvezetô szépen így írja be őket a nagykönyvbe, meg így szólítja meg őket, mert hivatalosan így kötelező, de a nyomorék meghívón amit a barátnőimnek küldök azon ezt miért kell így szerepeltetni?? Megmondom miért: arcoskodás. Kiemelni, hogy húha hol tartok az életben, ki vagyok, mi vagyok. Mindenki kRvára tisztában van vele h mivel foglalkoznak, egy meghívónak nem mindenféle státuszra kellene utalni. Egyébként több embert megkérdeztem és mind azt mondta hogy arcoskodásnak tenné oda a meghívóra szóval erről ennyit.
2014. júl. 20. 15:53
 13/39 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező ne legyél ennyire irigy mert megkeseredett 20 macskás öreglány leszel idővel.
2014. júl. 20. 16:05
 14/39 A kérdező kommentje:
:D Nekem is szép életem van. Nincs miért irigynek lennem. De ha orvos lennék, én nem írnám rá a dr-t a meghívóra amit szétküldök. Ki, hogy. Érted.
2014. júl. 20. 16:12
 15/39 anonim ***** válasza:
85%

És a vezetékneved amúgy ráírnád? Mert ilyen alapon azt is minek? Hiszen úgyis ismerősöknek megy!

Nincs ebben semmi "arcoskodás", csupán süt belőled az irigység. Jó lenne inkább mással hergelni magad...

2014. júl. 20. 16:29
 16/39 anonim ***** válasza:
58%
Álmaidban biztos az van.
2014. júl. 20. 16:37
 17/39 A kérdező kommentje:
miért már így született? doktorral?:D épp most beszélek errôl egy volt osztálytársunkkal aki egy multinál iszonyat sok pénzt keres, a párja meg mérnök szal még többet, ugyanúgy vélekednek mint én:) ennyit errôl. A csávó sem tenné a neve elè hogy Dipl.-Ing X.Y . Ez csak egy bizonyos státuszt jelöl, maradjunk annyiban. És ennek semmi helye egy elméletileg érzelmekröl szóló, személyes meghívón.
2014. júl. 20. 16:40
 18/39 A kérdező kommentje:
Az én ismerôsi köröm mind tele van zsettával, orvosok, ügyvédek, menedzserek a volt osztálytársaim úgyhogy ennyi. ;) Pont errôl beszélek. Státuszbeli megnevezésnek nincs helye egy személyes meghívón.
2014. júl. 20. 16:43
 19/39 homo ludensz ***** válasza:
23%
A borítékra ráírják a meghívandó személy nevét a benne lévő meghívóra meg azt hogy ......ekkor és ekkor itt és itt tartandó esküvőjükre meghív Katalin és János. Akkor ott két ember összeköti az életét s ez számukra is egy felemelő érzés amit szeretnének a meghívottakkal megosztani. Az lényegtelen hogy az életben mi a munkájuk esetleg hivatásuk.
2014. júl. 20. 17:10
 20/39 anonim ***** válasza:
89%
Érdekes ez, minden volt osztálytársad ügyvéd, orvos, multinál felsővezető csak te nyomod itt harlemi gettó style-ba.. Fura...
2014. júl. 20. 17:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!