Csak nekem tűnik felvágásnak, hogy házassági meghívóra a házasulandó pár odabiggyeszti a nevük elé a Dr. -t?
Figyelt kérdés
Egy orvos párról van szó. Na de hát az esküvőjüknek mi köze ahhoz, hogy mi a végzettségük...?2014. júl. 20. 11:09
11/39 anonim válasza:
Ilyen esetben szerintem is felesleges, mivel nem hivatalos meghívó, de véleményem szerint nem felvágás.
12/39 A kérdező kommentje:
jah a számlák meg hivatalos dolgok, ezt mondom, de a meghívó az SZEMÉLYES!!! Meghívót nem ismeretleneknek küld az ember ,majd az anyakönyvvezetô szépen így írja be őket a nagykönyvbe, meg így szólítja meg őket, mert hivatalosan így kötelező, de a nyomorék meghívón amit a barátnőimnek küldök azon ezt miért kell így szerepeltetni?? Megmondom miért: arcoskodás. Kiemelni, hogy húha hol tartok az életben, ki vagyok, mi vagyok. Mindenki kRvára tisztában van vele h mivel foglalkoznak, egy meghívónak nem mindenféle státuszra kellene utalni. Egyébként több embert megkérdeztem és mind azt mondta hogy arcoskodásnak tenné oda a meghívóra szóval erről ennyit.
2014. júl. 20. 15:53
13/39 anonim válasza:
Kérdező ne legyél ennyire irigy mert megkeseredett 20 macskás öreglány leszel idővel.
14/39 A kérdező kommentje:
:D Nekem is szép életem van. Nincs miért irigynek lennem. De ha orvos lennék, én nem írnám rá a dr-t a meghívóra amit szétküldök. Ki, hogy. Érted.
2014. júl. 20. 16:12
15/39 anonim válasza:
És a vezetékneved amúgy ráírnád? Mert ilyen alapon azt is minek? Hiszen úgyis ismerősöknek megy!
Nincs ebben semmi "arcoskodás", csupán süt belőled az irigység. Jó lenne inkább mással hergelni magad...
17/39 A kérdező kommentje:
miért már így született? doktorral?:D épp most beszélek errôl egy volt osztálytársunkkal aki egy multinál iszonyat sok pénzt keres, a párja meg mérnök szal még többet, ugyanúgy vélekednek mint én:) ennyit errôl. A csávó sem tenné a neve elè hogy Dipl.-Ing X.Y . Ez csak egy bizonyos státuszt jelöl, maradjunk annyiban. És ennek semmi helye egy elméletileg érzelmekröl szóló, személyes meghívón.
2014. júl. 20. 16:40
18/39 A kérdező kommentje:
Az én ismerôsi köröm mind tele van zsettával, orvosok, ügyvédek, menedzserek a volt osztálytársaim úgyhogy ennyi. ;) Pont errôl beszélek. Státuszbeli megnevezésnek nincs helye egy személyes meghívón.
2014. júl. 20. 16:43
19/39 homo ludensz válasza:
A borítékra ráírják a meghívandó személy nevét a benne lévő meghívóra meg azt hogy ......ekkor és ekkor itt és itt tartandó esküvőjükre meghív Katalin és János. Akkor ott két ember összeköti az életét s ez számukra is egy felemelő érzés amit szeretnének a meghívottakkal megosztani. Az lényegtelen hogy az életben mi a munkájuk esetleg hivatásuk.
20/39 anonim válasza:
Érdekes ez, minden volt osztálytársad ügyvéd, orvos, multinál felsővezető csak te nyomod itt harlemi gettó style-ba.. Fura...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!