Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Normális hogy nem tudok...

Normális hogy nem tudok megélni 95 ezerből, úgy hogy még a szüleimmel lakok? Vagy csak én nem tudom beosztani?

Figyelt kérdés
Nem fizetek itthon semmit, se rezsire, se ételre, mert nem is engednék, azt mondják nem szorulnak rá erre, inkább tegyem félre a pénzt hasznos dolgokra. De sajnos nemhogy félretenni nem tudok, hanem szinte minden hónap végén kölcsön kell kérnem tőlük. Nem értem hol rontom el, mert egyáltalán nem járok bulizni, se kozmetikushoz fodrászhoz, semmi különös igényem nincs mégis csak úgy eltűnik a fizetésem már hónap közepén. Amikre minden hónapba szoktam költeni: benzin, vadászgörénynek táp meg hús, cigi, innivaló nassolnivaló munkahelyre, kozmetikai tisztálkodási szerek, kontaktlencse. Meg persze mindig van plussz kiadás is, fogorvos, autó javittatás, nyaralás, ruhák, cipők, elromlott telefon helyett új, ilyesmi.
2014. júl. 6. 15:52
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Hát, én egyet is értek veled, és nem is. Nem lehet úgy élni, hogy dolgozol, közben kenyeren, vizen élsz, és a legnagyobb kikapcsolódás az az, ha a buszon kinézel az ablakon. Viszont az sem jó, ha keresel ennyit, és a végén kölcsön kell kérned a szülőktől. Valahogy teremtsd egyensúlyt.

Én a helyedben azt csinálnám, hogy pl. szörpöt vinnék a munkahelyre, de heti 1x megengedem magamnak a kólát. Vagy megpróbálok kevesebbet cigizni, hátha abból is marad. Kontaktlencsével, tisztálkodási/kozmetikai szerekkel nagyon nem lehet spórolni, max ha nagyon bújod az akciókat, hogy hol mi olcsóbb. Nyaralásra pedig gondolom nem minden hónapban költessz, hanem félreteszel, lehet más félreérti. Én is úgy csináltam tavaly (amikor még volt keresetem:(), hogy megpróbáltam mindenből keveset/akciósat venni, egyik hónapban vettem magamnak 40.000 ft-ért ruhát, sok utolsó darabosat (sikerült nem gagyi kínais táskát, cipőt, 2 nadrágot, 5 felsőt, 1 fehérneműszettet vennem), másik 2 hónapban nagyon meghúztam a nadrágszíjat, nem vettem csak kb. havi 2x csokit, és a félretett pénzt odaadtam a páromnak a nyaralásunkra. Stb.

Mindenki maga dönti el, hogy mikor mire költ, vagy éppen félretesz, igazából itt a legfontosabb az az, hogy próbáld meg elérni, hogy ne kelljen kölcsönkérni anyukádéktól.

2014. júl. 10. 10:21
 32/32 anonim ***** válasza:
Kocsit fenntartani nem lehet 95000es fizetésből. ez az egyetlen hiba. Kényelmetlenebb buszozni, de ha feladod a kocsit majd tudsz félretenni is.
2014. okt. 19. 14:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!