Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell egy fizetést...

Hogyan kell egy fizetést beosztani egy hónapra?

Figyelt kérdés
Nemsokára meg lesz az első fizu, és semmi ötletem, hogy hogyan húzzam ki a következő hónapig. Ti hogy csináljátok?
2011. jan. 23. 12:14
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

egyáltalán mire kell költened?

gondolom a számláid minden hónapban be kell fizetned, arra különítsd el egy részét

aztán a kaja.

ez a kettő a legfontosabb.

igazából nem értem a kérdést :D

2011. jan. 23. 12:26
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Igazából attól függ mennyit keresel, kivel élsz, albérlet vagy nem, szüleiddel vagy nem, pároddal vagy nem. Na mind1. Kapsz egy x összeget. Annak egy nagy része el fog menni a számlákra. A kaja meg olyan, hogy te tudod mit mennyit hogyan eszel. De tegyük fel az is megvan egy fix összegből. És neked már csak a maradék összeget kell beosztanod, ha esetleg venni akarsz valamit, vagy dohányzol stbstb. De ahogy az első válaszoló írta, számla és kaja, és utána meg a maradékot osztod be, már ha marad annyi hogy egyáltalán tudod osztogatni...
2011. jan. 23. 12:31
 3/6 A kérdező kommentje:

Egyedül élek albérletben :)

Köszönöm a válaszokat :)

2011. jan. 23. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, hol laksz. Ha albi vagy esetleg saját lakás, akkor a rezsi és az albérleti díj az első, amit ki kell fizetned. Ha esetleg otthon laksz, anyukádéknak adhatsz a rezsibe.

Aztán nézd meg, van-e egyéb állandó kiadásod, ami esetleg bkv-bérlet, hiteltörlesztés lehet. Ha ezen felül marad, akkor az mehet kajára, szórakozásra, esetleg megmarad tartaléknak. Nem kell felélni mindet, ha nem szükségszerű. (Jól jön a tartalék egy nagyobb beruházásra vagy esetleg, egy rosszabb hónapban.)

Üdv!

2011. jan. 23. 13:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy táblázatba be lehet tervezni azt is, miket akarsz enni, főzni és kb mennyiből jön ki. Én mindent táblázatban vezetek. Rezsik, bérletek ára, kaja, háztartási cucc
2011. jan. 23. 14:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Mennyi lesz a fizu?

Először fizesd ki vagy tedd félre, amit muszáj megvenni/kifizetni. A maradékot meg oszd el és meglátod, egy napra kb. mennyi pénzed van.

Nem tudom, mennyit keresel, ha van lehetőséged, akkor érdemes már most egy kis tartalékot képezni, mert váratlan kiadások mindig vannak.

2011. jan. 24. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!