Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Normális hogy nem tudok...

Normális hogy nem tudok megélni 95 ezerből, úgy hogy még a szüleimmel lakok? Vagy csak én nem tudom beosztani?

Figyelt kérdés
Nem fizetek itthon semmit, se rezsire, se ételre, mert nem is engednék, azt mondják nem szorulnak rá erre, inkább tegyem félre a pénzt hasznos dolgokra. De sajnos nemhogy félretenni nem tudok, hanem szinte minden hónap végén kölcsön kell kérnem tőlük. Nem értem hol rontom el, mert egyáltalán nem járok bulizni, se kozmetikushoz fodrászhoz, semmi különös igényem nincs mégis csak úgy eltűnik a fizetésem már hónap közepén. Amikre minden hónapba szoktam költeni: benzin, vadászgörénynek táp meg hús, cigi, innivaló nassolnivaló munkahelyre, kozmetikai tisztálkodási szerek, kontaktlencse. Meg persze mindig van plussz kiadás is, fogorvos, autó javittatás, nyaralás, ruhák, cipők, elromlott telefon helyett új, ilyesmi.
2014. júl. 6. 15:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
13%

milyen okosak itt néhányan.

közben nem veszi senki észre, hogy éhbérért robotol és elmegy az élete. igen, normális, hogy nem marad pénzed kérdező, mert a magyarországi bérek gusztustalanul alacsonyak, csak sosem lesz semmilyen lázadás mert túl punnyadtak az emberek, jó nekik így is, és még téged hurrognak le, hogy ruhát(!), meg kontaktlencsét, meg esetleg egy kis nassolnivalót akarsz venni. elképesztő.

2014. júl. 9. 19:30
 22/32 anonim ***** válasza:

olvassad már el újra utolsó!

Nem kell rezsit fizetnie, se kaját, semmit. Ha nem keresne pénzt is meglenne. Azért havi 95 ezer azért így nem olyan rossz.

2014. júl. 9. 19:47
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
és a munkáltatója is tudja, hogy neki milyen jó, mert a szüleinál fog élni egész életében. akkor én kérek elnézést, valóban csúcsszuperek a magyar bérek.
2014. júl. 9. 20:36
 24/32 anonim ***** válasza:

nem erről szólt a kérdés.

Ha a gyereked minden hónapban kap 100e zsebpénzt, akkor sírni kell érte, hogy mennyire kevés a 100e a megélhetésre?

2014. júl. 9. 20:46
 25/32 anonim ***** válasza:
Így van, ez a helyzet nagyjából olyan, mintha 200 nettóból élne. Annyiból Magyarországon igazán illik kijönni.
2014. júl. 9. 21:29
 26/32 anonim ***** válasza:
41%

de a válaszok sem erről szóltak.

arról szóltak, hogy vonjon meg magától minden "luxust" (mint pl. cigi, ruha, lol), mivel a Balkánon élünk, nem való nekünk semmi más, csak a meló meg a güri, semmi élvezet.

ha nektek ez esik jól, ennyi agyatok van, hogy az én lepontozásomon élvezkedtek (mert cigi, mozi, ruha nincs, az luxus, megértem, valahol ki kell élnie magát az embernek), akkor tessék újabb lehetőség, csak nyugodtan. :) komolyan elképedek mindig az ilyen kérdésekre jött válaszokon, hogy csak az a frankó, aki sanyargatja önmagát, aki meg véletlenül 90 nettó felett keres, az egy burzsoá szemétláda.

hát ezért tart itt ez az ország.

kérlek igazoljatok, ide is 0%-ot kérek, hadd nevessek kínomban ezen az állapoton.

2014. júl. 9. 22:26
 27/32 anonim ***** válasza:
Félreérted. Egész nyugodtan megveheti az, akinek futja rá. Volt egy kérdés, ami arról szólt, hogy a kérdező jól osztja-e be a pénzét. Amire a válasz az, hogy nem. Ha valaki épphogy minimálbér felett keres, az értelemszerűen ne költsön tízezreket havi szinten ruhára. Én speciel megtehetném, ha nagyon akarnám, de inkább veszek pár évente néhány tényleg tartós, minőségi darabot, aztán kész, mert egyszerűen nem érdekel, sosem értettem minek annyi cucc, hogy három hónapig mosás nélkül kitart a ruhatár. Felőlem lehet ilyet is, de ehhez nem 95-öt kell keresni, hanem mondjuk 595-öt.
2014. júl. 9. 22:31
 28/32 anonim ***** válasza:

Hat nagyon rosszul csinalod a dolgokat, az tuti.

Amikor a kovetkezo fizud megjon, kezdj el irni MINDEN kiadast egy fuzetbe, es tegyel el MINDEN blokkot is! Tenyleg en is elkezdem ezt :)

Amugy komolyan nem tudom hogy, hogy lehet 95.000-et igy elkolteni szinte semmi kezzel foghatora, es gondolom ez zavar teged is.

Az biztos, hogy a jelenlegi eletszinvonalat nem tarthatod fent, nem eleg a beveteled, na meg a jovore is gondolni kell, mi lesz ha mar nem laksz/lakhatsz otthon.

2014. júl. 10. 01:45
 29/32 anonim ***** válasza:

75%-os: itt tenyleg nem arrol van szo, hogy sanyargassa magat, hanem hogy ez amit most csinal az jol lathatoan nem 95.000-es fizetesbol jon ki - ahogy irja ho vegen nincs penze...

Ilyenkor el kell gondolkodni, hogy:

- hogyan varjalja at a koltsegveteset

- hogyan kereshetne tobb penzt

2014. júl. 10. 01:49
 30/32 anonim ***** válasza:
nem létszükség dolgokra költ, de a végén mégis KÖLCSÖN kell kérnie, ez a para.
2014. júl. 10. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!