Normális hogy nem tudok megélni 95 ezerből, úgy hogy még a szüleimmel lakok? Vagy csak én nem tudom beosztani?
Atika, szövegértelmezés fiam! Direkt nagy kani betűkkel írtam, hogy ÁTLAGBAN (tehát nem mindig), továbbá úgy írtam, hogy 90 körül és nem azt, hogy 90-et!!!!!!!!!!!
Amúgy te meg ne aggódj a szüleim miatt, oké?
atika7
110e ból én is simán félreteszek 80-90e-et, úgy hogy adok haza, fizetem a netszámlát, áramot, vizet. Tudod a legtöbb hely ad cafeteriát, én pl 15e-et kapok, ami 1:1ben haza megy, + ott az erzsébetutalvány is, az is megy haza. Ezek mellett még egyéb kiadásaimat is meg tudom oldani, tankolás
Az, hogy te nem tudsz bánni a pénzeddel, az még nem jelenti azt, hogy más se tud.
"Mi köze ahhoz, hogy mennyit raksz félre, annak, hogy a cafeteriát haza adod?"
Szerintem annyi, hogy amellett, hogy ennyit félre rak, még a szülőknek is besegít valamicskét.
Mi ketten, saját lakásban átlagosan havi 120-at költünk, rezsivel.
Írj költségvetést és vezess bele MINDEN kiadást. Hamar látni fogod, mi a gond. Sajnos lejjebb kell adnod az igényeidből, ez egészen biztos.
"nem normalis ,a parlamentben 45 ezerbol is kiralyiasan megelnek"---igen mert a parlamenti boltban még a mai napon is 1 kg kenyér ára 5Ft, 2l-es kóla 10 Ft, stb...
Tehát 45e-ből tényleg király módjára megtudna élni akár még egy 10 fős család is! Az persze más tészta, hogy hétköznapi halandót nem engednek be a biztonsági örök.
Fizum 106e + 17 kajajegy. Havi 16-20-or eszek ebédet menzán ez 650-1000Ft/ alkalom, a kajajegyből kijön és marad is.
Szintén szülőkkel élek, faterom 250e-et kap kézhez (gyári munkásként), hozzád hasonlóan ő is csak piára, cigire és nassolni valóra költ , fizu előtti 4-5 napban már őrjöng a pénzért!!!
Szállása van, számlát, kaját nem fizet mégsem jön ki 250e-ből...
Visszatérve rám a maradék jegyet csokira, kólára, stb költöm, nem iszok nem dohányzok, a számlákat én fizetem (net, víz, telefon, TV, kuka, áram) ezek 20-21e-et jelentenek átlagban, a kajába 10e-el beszállok. Nyaralni a balcsin voltam 2 hétet sátorozni, haverokkal. Valamint 5 napot 1ikük nyaralójában, mikor nem volt bérlőjük. Pár havonta eljárunk pecázni, a többiek sörözgetnek is én nem iszok, kell a józan vezető :)
Előző évben így 705 000-et tudtam félretenni.
Kérdező nálad szerintem azzal lehet a gond, hogy reggeli indító feles, sör és a doboz cigi miatt sok pénzt kidobsz az ablakon. Nem mondom, hogy ne drogozzál ezekkel a szemetekkel, ehhez nincs jogom, de mindezt megoldhatod olcsóbban is.
Dobozos cigi helyett sodros, bolti pálesz helyett házi, a bolti sör helyett kézműves sör házilag. 1000 liter sört készíthetsz adómentesen magadnak, ez 2000 üveg sör/év!
Oké elismerem néhány embernek ez a havi fogyasztása kb. , de ez esetben vissza kellene fogni a mennyiséget!
Az az 5-6 üveg/nap amit adómentesen elég kell, hogy legyen, sőt szerintem sok is!
Házi főzésben 15-17Ft/l árban kihozható, az aktuális gabonaárak és ízesítés igény szerint, de volt olyan főzetem is, ami kicsit híg lett 1,7-es ízesítés szörpökkel, (málnás, cseresznyés, citromos, almás) kijött literárban 10Ft-ra, de a csajok imádták :)
07-06 23:30
nem 30 ból, mert értelemszerűen egy család vagyunk és nem külön külön eszünk. Ha főzünk úgy olcsóbbra kijön egy fejadag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!