Hónapok óta képtelen vagyok munkát találni, ill. amiket találok nem fizetnek ki. Természetesen mindenki szerződés nélkül akar foglalkoztatni, az álláshirdetésekben fix bért ígérnek, de csak jutalék van. Milyen ország ez, ahol még a szórólapos munkánál is átvernek és magánnyugdíjpénztár tagság váltásra megy ki a játék? Az összes pult mögé, boltba stb. nőket vesznek csak fel. Teljesen elvagyok kenődve. Szívesen elmennék pl.: szalagmunkásnak valami gyárba, de ilyen hirdetések elvétve vannak és nem vesznek fel. Amúgy egy sima érettségim van.
2010. jan. 6. 02:22
1/9 anonim válasza:
Van egy csomó pocsék gyári munka, ahol naponta cserélődnek az emberek, itt mindig el lehet helyezkedni (sokat kell dolgozni kevés pénzért). Különben nem is olyan rosszak, mint elsőre tűnik, mert egy monoton munkával töltött nap gyorsan elszáll, és nincs felelősség, többnyire stressz sincs... Úgyhogy ha a túlélésed múlik ezen, akkor nézz körül nyomdáktól a csomagolóüzemekig a segédmunka-kínálatban. Az érettségi önmagában nem versenyképes, mert ha irodai jellegű munkát keresel, akkor eléd sorolódnak azok, akiknek legalább valami okj-végzettségük van, vagy legalább ecdl-papírjuk, szakközép végzettségük stb. Ha nem akarsz egyetemet végezni, akkor ajánlott lenne okj-s papírt és ami szintén nagyon fontos, nyelvtudást(nemcsak nyelvvizsgát) szerezned.
2010. jan. 6. 02:55
2/9 A kérdező kommentje:
ECDL szintű ismeretekkel simán rendelkezem. Angol megy középszinten, német már csak alap. Papírom semmiről nincs. OKJ-vel az a baj, hogy most január van. Szeptembertől kéne valamibe belevágni. Amit írtál megrémített. Nem 1 hétre, nem 1 hónapra keresek munkát, stabil állás kéne.
2010. jan. 6. 03:14
3/9 anonim válasza:
Vidéken sincs még ennyi munkalehetőség sem,még a diplomásoknak sem.A vállalkozók pedig szemetek.
2010. jan. 6. 06:33
4/9 anonim válasza:
"Amit írtál megrémített. Nem 1 hétre, nem 1 hónapra keresek munkát, stabil állás kéne."
Nem kell megijedni. Vidéken a helyzet sokkal rosszabb, és a vidékiek mégis kibírják. És ez még mindig nem Lettország, amit tízezrével hagynak el havonta az emberek, vagy Spanyolország, ahol az újságokban hirdetik a munkanélküliek a veséjüket.
Ha munka nélkül is van otthonod és van mit enned, akkor keress állást. Előbb-utóbb csak beakad valami. Stabil állást sohasem volt könnyű találni. Gyári segédmunkára pedig be lehet ugorni, de azt nem a neten fogják meghirdetni az analfabéta melósoknak, tehát a neten hiába keresel.
2010. jan. 6. 07:29
5/9 anonim válasza:
Tévedsz utolsó, mert a neten is szokták hírdetni a gyári munkát, én már nem egyet láttam.
2010. jan. 7. 19:57
6/9 A kérdező kommentje:
Holnap megpróbálok elmenni közmunkára. Nem jön össze felkötöm magam.
2010. jan. 14. 21:13
7/9 anonim válasza:
Azért remélem ezt nem gondoltad komolyan?
2010. jan. 15. 10:24
8/9 A kérdező kommentje:
Remek. Nincs semmi. A csikkszedés sem zavart volna, napi 12órában 200Ft-ért. A munkaügyi központba meg nem bírtam eljutni, nem tudom pontosan, hogy mennyit vártam a buszra(4féle lett volna jó+villamos), de kiolvastam a maradék 50 oldalt a könyvből, amit magammal vittem.
2010. jan. 15. 21:03
9/9 anonim válasza:
"Holnap megpróbálok elmenni közmunkára. Nem jön össze felkötöm magam."
Ha nem adnak munkát, akkor ha teljesen vagyontalan vagy és nincs jövedelmed, kapsz segélyt (28500 Ft). Ebből az összegből életben lehet maradni, ugyanis 5-10 ezerért lehet szerezni albérletet (mármint 1 szobát), a másik 10-15 ezer forintból pedig lehet étkezni.
Lehet, hogy ez kicsit furcsa helyzetnek tűnik, de ekkor még mindig jobban élsz, mint egy gyári segédmunkás 1910-ben, és mérhetetlenül jobban, mint egy agrárproletár a 30-as években.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!