Hogy kezelitek a pénzeteket, mennyit tudtok spórolni?
Sziasztok!
Mennyi a fizetésetek és mennyit tudtok spórolni kb?
Nemrég kezdtem dolgozni (fél éve), ketten élünk a barátnőmmel egy albérletben, és sokkal kevesebbet tudunk spórolni, mint amennyire számítottam, pedig sehol nem szórjuk a pénzt. Mi havonta kb 200 ezer forintot költünk lakásra, kajára és egy autóra.
lakás 50, rezsi 40, autó 20, kaja 80, bizony kijön az a 190-200, amit írtál, semmi extra.
viszont ezzel 2 emberre számoltam, tehát fejenként 95-öt kell keresni ahhoz, hogy ez az életszínvonal vállalható legyen.
Én nettó 210-et keresek, de egyedül élek albérletben. Kb. 90 megy el a lakásra rezsivel együtt.
Kajára olyan 30 ezer körül. Ha nagyon akarnám, ezen lehetne spórolni, de nekem nagyon fontos az egészséges táplálkozás. Én mindig otthon főzök és készítem el az ételeket (és próbálok akciós termékeket vásárolni), ezen nagyon sokat lehet spórolni. Meg nem költök mindenféle üdítőitalra meg ilyen hülyeségekre. Inkább főzök itthon teát és azt iszom. Nem dohányzom, nem iszom alkoholt.
Van egy kutyám is, az ő havi ellátása olyan 4 ezer Ft. És kb. ennyi ami fixen elmegy. A többit el tudom tenni.
Persze vannak olyan hónapok, amikor extra kiadások vannak. Kell valami háztartási cucc, kozmetikumok stb., de ezek nem minden hónapban.
Ketten vagyunk mi is. Bp belváros, albérlet.
Összesen havonta kb. 320ezer Ft-ot keresünk.
Lakás 55ezer
Rezsi 25ezer
Bérletek 10-10ezer
Telefonszámlák 5-5ezer
Hitelek 37ezer
Kaja kb. 80ezer
Havi 20-30ezret fixen elteszünk
Marad még 60ezer amit minden másra (ruha, szórakozás stb. elköltünk)
110e-et keresek+havi 20e cafeteria, otthon lakom a családdal így havi 15e-et hazaadok, benzin havi 20e, de a felét állja a munkáltató, szóval 10e, kajapénz egy az egyben hazaadom, pontosabban ebből vásárolunk be. Szóval marad tisztán 85e-em.
Nincs bnő, nincs gyerek, nincs kutya csak macska. Nem veszek 2 hetente új ruhát, nem járok nyaralni, nem vásárolok felesleges kacatokat.
26F
A havi átlagos kiadásunk nyaralásokkal együtt két főre, saját lakásban 195.000. Ebből kb. 120.000 a létszükségélet (étel, rezsi, közlekedés, ruha), a többi nélkülözhető lenne. De mivel kétszer ennyit keresünk, így is sokat tudunk félrerakni.
Szerintem a pénzkezelés a részletes könyvelésnél kezdődik: mikor, hol mire mennyit költöttél. Mennyire volt fontos vagy rendkívüli. Így nyomon követhető, hogy hol lehet megfogni a költségeket (pl. túl sokba kerül a bank, a telefon, kiugróan sokat voltunk a hónapban szórakozni vagy hasonlók).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!