Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan hajtanátok be a pénzete...

Hogyan hajtanátok be a pénzeteket, ha nem fizetnének ki?

Figyelt kérdés

Négy órára voltam bejelentve, a valóságban tizenhat óráztam minden másnap.

A munkahelyem adott, nem tud eltünni a főnök, de volt pofája a mondvacsinált indokok miatti kirúgásom után közölni, hogy csak a fizetésem harmadát kapom meg, holott az egész hónapot ledolgoztam.

Egy vendéglátó helyről van szó.

Mit tegyek? Itt a jogi út nem játszik szerintem.

Hogy lehetne ezt okosan megcsinálni, hogy ne legyen belőle problémám? 3 hónapot dolgoztam ott.

Egyhavi fizetésről van szó, ami kb 140.000 forint.

A melóhely nem számít, egyébként is felmondtam volna amint van egy normálisabb.

2012. aug. 5. 09:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sehogy. Bocs, de ez a szomoru igazsag.

Mit akarsz csinalni? Odakuldesz valakit, hogy verje meg?Fizetned kell neki, ami a 140 ezer Ft nagy reszet elvinne, es meg nagy bajba is kerulhetsz, sot meg akkor sem biztos, hogy a fonok fizet, csak siman feljent es mesz a sittre a haveroddal egyutt.

Megprobalhatod megfenyegetni, hogy feljelented a munkaugyi birosagon, annak talan lesz valami hatasa, de akkor ha nem fizet fel is kell jelentened es vegigjarni az egesz hercehurcat. A jogi ut maceras, de ez az egyetlen ut. A munkaadodnak nagyobb a felelossege, hogy nem rendesen jelentett be, lehet, hogy te is kapsz egy ejnye-bejnyet, de ezt be kell vallani, vagy hagyd az egeszet a francba.

Ki ell allni az igazadert, nem szabad gyavanak lenni, mert ezert tudjak az ilyen emberek ezeket a disznosagokat megcsinalni mert mindenki fel komoly lepeseket tenni, es ok ezt nagyon jol tudjak.

2012. aug. 5. 10:20
 2/7 SzilKa ***** válasza:
Megkérném a pénzbehajtással is foglalkozó nagydarab haverjaimat, hogy segítsenek hatni a volt főnökömre.
2012. aug. 5. 10:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen a jogi utat választanám, még akkor is, ha pénzbe kerül. Mert a főnököd nemcsak a munkabéred kifizetését mulasztotta el, hanem a bejelentéseddel is csalt, így kevesebb járulékot fizetett utánad, a ledolgozott idődnek pedig csak a fele számít szolgálati időnek, azaz 1 munkanap = 8 óra, tehát 2 napot dolgoztál azért, hogy a majdani (álom-álom, édes álom) nyugdíjhoz 1 napot szolgálati időnek beszámítsanak. Ehhez persze kell 2 tanú is, aki a bíróságon igazolja, hogy te tényleg ledolgoztad a napi 8 órát.
2012. aug. 5. 10:33
 4/7 A kérdező kommentje:

Nincs sem jelenléti ív a kezemben se munkaszerződés, (nem kaptam példányt belőle, pedig igérgették) csak az ügyfélkapumon látható a cég jelenléte.

Van viszont egy dolog amivel nem tudom hogyan tudnék kezdeni valamit..

Tudomásom van róla, hogy mágnesezték a konyhájukon a gázórát, és láttam is, hogy emiatt áll az óra, miközben fullon bőgették a sütőket.

A neten sok történetet olvasni erről, hogy utólag kimutatható mágneses kontroll fóliával, de ha ezzel bezsarolnám, abból lehetne valami bajom is?

Egyáltalán hogy lehet ezt bejelenteni?

2012. aug. 5. 10:40
 5/7 anonim ***** válasza:

A zsarolást felejtsd el, abból csak neked lehet bajod. A minimum az, hogy hülyére vernek/veretnek. Inkább névtelenül jelentsd fel őket. Azzal ugyan a te ügyed még nem rendeződik, de legalább bosszút álltál.

Ami a munkaszerződés hiányát illeti: ha van két tanúd, aki igazolja, hogy ott dolgoztál, nyugodtan választhatok a jogi utat. Egy újabb fekete pont nekik, hogy nem adtak munkaszerződést. Lehet, hogy még a 4 órára sem jelentettek be?

2012. aug. 5. 13:25
 6/7 anonim válasza:

erre van egy rövid sztorim..

itt a közelebe is tartozott egy ember a volt munkásának nem is kevéssel..odaküldött 4 200kg 2m magas debil állatot..ennyi volt a párbeszéd

-Hiába vertek meg nem fogok fizetni..

-Téved uram,itt nem fogja senki megverni és már csuszott is le a gatya a 4 kedves uriemberröl...

remélem értitek a lényeget :D mellesleg 1 hétre rá kifizette az elmaradást.. :)

2012. aug. 5. 16:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Kb ennyit nem fizetett szinten mondvacsinalt ürüggyel, 15 eve. En "valamit valamiert" alapon rahagytam, mert a birosagi uton neki ismerösei es azt megjarni jobb anyagi helyzete volt. Nekem akkor meg kocsim se, ehelyett a jobb anyagi helyzetemert tettem es mellette tanultam.

Erdekes modon, amikor elküldött, többen feljelentettek, több milliot (!) kellett allitolag fizetnie!! Mindenki azt hitte, en, pedig nem en voltam. Tehat azota is adosom a volt fönököm.:)

Tehat, ha van miert, akkor arra forditanek energiat ezt felreteve, csak mert az fontosabb, de ha amugy "raersz", akkor megjarhatod a jogi utat is.

Ami most felmerült bennem: erdemes lenne erdeklödni, vannak-e meg, akik hasonloan jartak vele, "sorstarsaid"? Mert ha egymasnak tanuskodtok, akkor vannak tanuk, ha viszont függnek töle, akkor csak sajnalni, de nem tanuskodni fognak neked.

2012. aug. 10. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!