Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudtatok munkát találni?

Hogyan tudtatok munkát találni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy hol kerestétek, milyen oldalon, milyen módszerrel. Mennyi idő alatt sikerült elhelyezkedni? Minden érdekel, ami ezzel kapcsolatos. Előre is köszi a válaszokat!

2014. jún. 24. 14:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

- neten (emailes önéletrajzküldés cég saját honlapján keresztül / állskereső honlapokon keresztül / újsághírdetésből kapott cím alapján, álláskereső honlapokra életrajzfeltöltés)

- mobilon megkeresve a céget (gyorsan leszoktam róla, mert sokba kerül és nincs eredménye)

- személyesen

- munkanélküli központon át

- személyes ismeretség/kapcsolatok útján.

Elhelyezkedéshez szükséges idő: 6+ hónap

2014. jún. 24. 15:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Januárban léptem ki a fősuliról,természetesen nyelvvizsga hiányosan. Májusban siekrült elmennem pultozni, aztán szenpetber közepétől munka nélkül voltam. Októberben voltam állásinterjún,dde 1 hét után jeleztek,hogy nem engem választottak. Következő év februárjában csöng a telefon és az októberi állás embere hívott,hogy bemennék-e még egyszer. Bementem. Márciusban kezdtem. Na, portásként, minimálbérrel,de több a semminél és közalkalmazott vagyok. Ha gyíkom van elmehetek táppénzre, a kutya nem szólhat érte. A pultozásnál ilyen szóba se jöhetett.

Mindkét melómat az akkori expressz.hu-n találtam.

Amióta "beolvadt" egy rakás fos az egész. Nekem ne mondja senki,hogy ugyan az megszokott oldal,csak szebb,mert nem igaz.

workanian és kozigallas.hu-n szoktam nézeldőni.

2014. jún. 24. 17:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Szóval akkor ne is reménykedjek benne, hogy 1 hónap alatt találok egy normális állást?:D Esetleg, ha 100 helyre küldök önéletrajzot?
2014. jún. 24. 17:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Jelen pillanatban örülj ha BÁRMILYEN állást találsz. Ha találtál, majd akkor próbálj "normálist" felhajtani.

1 hónap kb. akkor reális ha van valakid akiről tudod hogy be fog nyomni valahova. ANNAK az ügymenete kb. 1 hónap.

2014. jún. 24. 18:01
 5/9 anonim ***** válasza:
én is 6+ hónap felett találtam állást (2 diploma, 2 nyelv felsőfok, 10 év tapasztalat). Profession.hu vagy ismeretség útján lehet elhelyezkedni. De irtó nehéz.
2014. jún. 24. 19:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem akarok okoskodni, de attól függ hogy milyen munkát akarsz! Ne mmindegy, hogy vendéglátásban akarsz elhylezkedni, vagy az informatikában. programózók szinte 1 hét alatt találnak munkahelyet, akkora hiány van belőlük. Nem is beszélve a munkakörnyezetükről, illetve a rugalmasságukról. Nézd meg a Gyakornokok című filmet.
2014. jún. 27. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:
1.5 hónap, a második helyre felvettek. Nem vagyok se mérnök, se közgazdász, se orvos, csak egy mezei nyelvszakos bölcsész.
2014. jún. 27. 19:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem attól is sok függ,van e tapasztalatod,és hol laksz.

Legalább is én ezelőtt utoljára 3 évvel ezelőtt kerestem állást,nagyjából semmi tapasztalatom nem volt(csak diákmunkák) és BP mellett laktam. Szinte vissza se hivtak sehova,ahova pedig igen,ott ugrott már a próbanap is,hogy messze lakok ,hiába mondtam,hogy nem okoz gondot a bejutás stb.

Most mikor munkát kerestem,akár 3 nap alatt is lehetett volna,nagyon sok helyről visszahívtak,csak kicsit válogattam,ígyhát 2 hét alatt találtam.

Én mindig a jofogas.hu n keresek ha kell,valamint személyesen járkálok a városban és leadom az önéletrajzom olyan helyekre,ami szimpatikusnak és megfelelőnek tűnik.

2014. jún. 27. 20:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja valóban,és nem mindegy milyen munkakörben dolgoznál. Egy tengerbiológus erősen kétlem,hogy 1-2 hónap alatt talál képzettségének megfelelő munkát,de pl én földi halandó kereskedelem/vendéglátásban mindig talál. Legalábbis Budapesten.
2014. jún. 27. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!