Miért nekünk kell mindig alkalmazkodni?
Figyelt kérdés
Ha külföldre megyek,tanuljam meg az adott ország nyelvét.Aki idejön miért nem tanul meg magyarul?2014. jún. 2. 07:15
1/18 anonim válasza:
Na ez jó kérdés. Én Soproni vagyok ha ide jön az osztrák beszéljek vele németül, ha én megyek szintén én beszéljek vele németül hát én miért ne várhatnám el, hogy magyarul beszéljen ő.
2/18 anonim válasza:
Annak kell alkalmazkodni, aki akar valamit. Ha azt akarod, hogy megértsd őket, tanuld meg a nyelvüket. Ha azt akarod, hogy megértsenek téged, tanuld meg a nyelvüket. Ennyi.
3/18 anonim válasza:
Ez egyszerű. Nézd meg melyik nyelvet hány országban beszélik, és hogy az adott ország(országok) milyen nagyok, jelentősek. Akkor most gondolj Magyarországra...:) Így már érted? :)
4/18 anonim válasza:
Azért sok német tud angolul. Meg egy rakás másik ember tud angolul. Értelmetlen lenne magyarul megtanulni, mikor ezt a nyelvet 10.000.000-an se beszélik, az angol helyett, amit 2.000.000.000-an beszélnek.
5/18 anonim válasza:
Én egyébként már akkor boldog lennék ha ennek az oldalnak a felhasználói megtanulnának magyarul. :)
7/18 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nem világnyelv,de ha idejön egy külföldi(bárhonnan) a saját hazámban miért én alkalmazkodjak?Miért én tanuljam meg az ő nyelvét? Ő jött ide,akkor tanulja meg ő!Az első válaszadónak:én is laktam Sopronban,ott még brutálisabb a helyzet.Az üzletek neve is németül van kiírva!Döbbenetes!MAGYARORSZÁGON.
2014. jún. 2. 10:10
8/18 anonim válasza:
Mert melyik nyelv élvezz prioritást?
-A külföldi
Melyik ország van vezetőbb szerepben
-Ausztria
Magyar beszélik 10millióan,a németet angolt meg több 100 millióan.A magyar nem világnyelv ennyi,nekünk kell alkalmazkodni ez van és kész.
9/18 anonim válasza:
Voltál már külföldön? Pl. Szlovákiában? Megtanultál szlovákul? Szlovénül? Horvátul?
10/18 anonim válasza:
"ha idejön egy külföldi(bárhonnan) a saját hazámban miért én alkalmazkodjak?"
HÁT NE ALKALMAZKODJ!
"Én egyébként már akkor boldog lennék ha ennek az oldalnak a felhasználói megtanulnának magyarul. :)"
Igen, például kitennék a tagmondatok közé a vesszőt, ugye? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!