Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nekünk kell mindig...

Miért nekünk kell mindig alkalmazkodni?

Figyelt kérdés
Ha külföldre megyek,tanuljam meg az adott ország nyelvét.Aki idejön miért nem tanul meg magyarul?
2014. jún. 2. 07:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
Na ez jó kérdés. Én Soproni vagyok ha ide jön az osztrák beszéljek vele németül, ha én megyek szintén én beszéljek vele németül hát én miért ne várhatnám el, hogy magyarul beszéljen ő.
2014. jún. 2. 07:58
 2/18 anonim ***** válasza:
77%
Annak kell alkalmazkodni, aki akar valamit. Ha azt akarod, hogy megértsd őket, tanuld meg a nyelvüket. Ha azt akarod, hogy megértsenek téged, tanuld meg a nyelvüket. Ennyi.
2014. jún. 2. 08:05
 3/18 anonim ***** válasza:
78%
Ez egyszerű. Nézd meg melyik nyelvet hány országban beszélik, és hogy az adott ország(országok) milyen nagyok, jelentősek. Akkor most gondolj Magyarországra...:) Így már érted? :)
2014. jún. 2. 08:39
 4/18 anonim ***** válasza:
81%
Azért sok német tud angolul. Meg egy rakás másik ember tud angolul. Értelmetlen lenne magyarul megtanulni, mikor ezt a nyelvet 10.000.000-an se beszélik, az angol helyett, amit 2.000.000.000-an beszélnek.
2014. jún. 2. 08:43
 5/18 anonim ***** válasza:
90%
Én egyébként már akkor boldog lennék ha ennek az oldalnak a felhasználói megtanulnának magyarul. :)
2014. jún. 2. 08:44
 6/18 anonim ***** válasza:
76%
Mert a magyar nem világnyelv.
2014. jún. 2. 09:06
 7/18 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nem világnyelv,de ha idejön egy külföldi(bárhonnan) a saját hazámban miért én alkalmazkodjak?Miért én tanuljam meg az ő nyelvét? Ő jött ide,akkor tanulja meg ő!Az első válaszadónak:én is laktam Sopronban,ott még brutálisabb a helyzet.Az üzletek neve is németül van kiírva!Döbbenetes!MAGYARORSZÁGON.
2014. jún. 2. 10:10
 8/18 anonim ***** válasza:
64%

Mert melyik nyelv élvezz prioritást?

-A külföldi

Melyik ország van vezetőbb szerepben

-Ausztria

Magyar beszélik 10millióan,a németet angolt meg több 100 millióan.A magyar nem világnyelv ennyi,nekünk kell alkalmazkodni ez van és kész.

2014. jún. 2. 10:15
 9/18 anonim ***** válasza:
77%
Voltál már külföldön? Pl. Szlovákiában? Megtanultál szlovákul? Szlovénül? Horvátul?
2014. jún. 2. 10:21
 10/18 anonim ***** válasza:
59%

"ha idejön egy külföldi(bárhonnan) a saját hazámban miért én alkalmazkodjak?"

HÁT NE ALKALMAZKODJ!

"Én egyébként már akkor boldog lennék ha ennek az oldalnak a felhasználói megtanulnának magyarul. :)"

Igen, például kitennék a tagmondatok közé a vesszőt, ugye? ;)

2014. jún. 2. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!