Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen befásultak/elzárkó...

Miért ilyen befásultak/elzárkózottak az emberek a vállalkozástól és üzletkötői munkáktól?

Figyelt kérdés
Nem értem az ilyen embereket. Én konkrétan soha többé nem lennék alkalmazott. Elegem van belőle. Vállalkozás 100% jobb, mivel biztos állás stb ráadásul többszörösét lehet megkeresni mint például egy ügynöki munkával. Miért ilyen elzárkózottak az ügynöki munkáktól az emberek, miközben ez a jövő állása? Természetesen nem házalásra gondolok. Előre leegyeztettet időpontok azok nem házalások!
2009. dec. 31. 13:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
71%
18.28-as vagyok. A legtöbb "pénzügyi tanácsadót" képző cég olyan, hogy az ügynökeit nem képezi ki rendesen (Brókernet, Bankárnet, OVB és társai), de még ha esetleg kapnak is alapismereteket, arra már végképp kevesen fordítanak időt, energiát, hogy ne csak a szerződés megkötését tartsák fontosnak a magas jutalékért, hanem utána évekig, évtizedekig foglalkozni kell az ügyfelekkel, hogy ne bukják el a pénzüket a rossz befektetésekkel. Egy kezemen meg tudom számolni, hány "tanácsadót" ismerek, akiknek valóban vannak tőzsdei alapismereti, akik naprakészek a részvények világában, akik ismerik az előrejelzéseket, elemzéseket és valóban tanácsot adnak, nem csak szerződéseket kötnek. Én azt nem tartom tanácsadásnak, ha olyan emberekre sóznak rá 10-20 évig tartó szerződéseket ezek az emberek, akiknek már a jövő évi megtakarítás is problémás, azt meg különösen károsnak tartom, amikor egy ilyen befektetésre évekig rá se néznek, mert csak a szerződés kötésekor kapott jutalék a fontos, nem pedig az utógondozás.
2010. jan. 2. 00:28
 12/27 A kérdező kommentje:

00:08-asnak!

Arról csak te tehetsz hgoy a családod szétment és az anyagi problémáitok egyre rosszabbak lettek. Ugyanúgy hibás vagy te is benen min t akár a párod

Azt meg már csak sajnálni tudom hogy nem vagy nyitott új dolgokra! Ajánlom hogy zárkózz be továbbra is magadba mert az ilyen emberek miatt ilyen Magyarország!

Kimész Németországban mit látsZ?? Nyugdíjasok egész évben nyaralnak a lakókocsijukkal mert már ők akkor is félreraktak pénzt mikor még "meg sem születtek". Ennyiben különbözik a 2 ország"""

2010. jan. 2. 11:00
 13/27 A kérdező kommentje:

00:28!

Sajnálom hogy a környezetedben ilyenek vannak! Mindenki magának keresi a bajt!

2010. jan. 2. 11:02
 14/27 anonim ***** válasza:
77%
Szeretném felhívni a figyelmedet valamire. Az emberek többsége nem rendelkezik olyan pénzügyi kultúrával, ami ahhoz kellene, hogy a gátlástalan, vagy képzetlen "pénzügyi tanácsadók" ne tudnák őket becsapni, félrevezetni. Elég érdekes stílusban oktatod ki itt azt, akit már becsaptak. Nem csak a környezetemben vannak problémák az ilyen "tanácsadókkal", ez sokkal szélesebb körű jelenség. Módomban áll belelátni sok alkusz, nagyobb biztosító társaság, bank működésébe és sajnos nem jók a tapasztalataim. Sok éve foglalkozom én is ügyfelekkel. Rengeteg károsult fordul hozzám, hogy segítsek végre kimászni abból a slamasztikából, amibe a gátlástalan "pénzügyi tanácsadó" belerángatta és sajnos kivétel nélkül mindegyikről kiderül, hogy kizárólag csak a jutalék érdekelte, nem az ügyfél.
2010. jan. 2. 12:37
 15/27 anonim ***** válasza:

Én jelenleg még alkalmazott vagyok, de pont az alkalmazotti létből adódó hátrányok miatt kezdtem mellékállásba. Ha az ember saját magának dolgozik, teljesen mások a lehetőségek, mint anyagilag, mint szabadidő tekintetébe.

Sajnos én is azt látom, hogy az emberek nem mernek vállalkozásba kezdeni. Nem mernek felvállalni dolgokat, félnek az ismeretlentől, a felelőségtől. Szeretnek panaszkodni, de tenni a boldogulásukért nem mernek. Az emberek zöme csak állásban tud gondolkodni, annyit tud, hogy bejár dolgozni, megcsinálja amit mondanak neki, de annál semmi többet. Ha nincs ott a főnök, akkor már nem is akarnak dolgozni. (Tisztelet a kivételnek, mert ezek többnyire viszik is valamire.) Sajnos én százassával ismerek ilyen tehetetlen embereket. Amikor elmondom nekik, hogy én mellékállásban dolgozom, hogy jobban menjen a szekér, akkor csak a buta kifogásokat hozzák. Én ilyenkor sajnálom őket, erősítem bennük, hogy igen milyen rossz nekik és ekkor jól érzik magukat. Egyszer mondták nekem, hogy mindenki saját maga tehet arról, hogyan él. Ez szerintem teljesen igaz, csak sokan nem akarják elfogadni! Sajnos.

2010. jan. 2. 15:12
 16/27 A kérdező kommentje:

15:12! Végre egy olyan hozzászólás aki egyetért és tesz a céljai érdekében! Sok sikert az életben! :)

Igen sajnos, ezért nem akarok én alkalmazott lenni soha többé mert tele van ilyen szarrágókkal a munkahely. csak a pletyka folyik, pofászkodás stb. és csodálkoznak az emberek ha kirugják őket. Tisztelet a kivételnek.

2010. jan. 2. 16:14
 17/27 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, te egy akkora tapló vagy, hogy nagyon remélem, hogy a potenciális ügyfeleid már csak a stílusod miatt sem lesznek a tényleges ügyfeleid.

Szerinted miért csapja le a felhívottak 80%-a a telefont, mikor egy pénzügyi tanácsadó hívja fel őket? Hmm? (a "csapja le" átvitt értelemben természetesen).

2010. jan. 3. 21:24
 18/27 anonim ***** válasza:
71%

Kedves Kérdező!

Te magad tetted fel a kérdést? Miért ilyen elzárkózottak az emberek???! Pld. az ilyenek és hasonszőrű társaid miatt! Mert mit hallunk nap mint nap, vagy olvasunk? Átverték, becsapták, nem mondták el neki, stb... Ezért mit szeretünk mi jobban? (hüle birka magyar, aki nem bír lépést tartani a németekkel?) Elmegyünk a bankba, oszt berakjuk a pénzünket, és lám, mikor kivesszük, ugyanannyi.. és még kamatot is kapunk... Ellentétben a biztosítókkal... én még az életben nem láttam olyat, aki elégedett lett volna a befektetésével a futamidő végén..

2010. jan. 3. 21:33
 19/27 A kérdező kommentje:

hát bizony van több 100 ezer elégedett ügyfél... mondtam hogy nézzétek meg 2009 topmunkahelyét....

Büszkék lehettek a felfogásotokra :S

2010. jan. 3. 22:49
 20/27 hayabusa ***** válasza:
56%
Ebbe bele fogsz bukni, már előre tetszik. Majd szólj, ha már belefeccöltél több százezret,és elbuktad, majd elkezdelek sajnálni.Ha bajod van a magyarsággal, akkor tipli, és ne akarj tőlünk jutalékot.Mindenkinek egyéni döntése, hogy akar-e vállalkozni vagy sem.Ezzel most mintha lejáratnád azokat, akik alkalmazotti jogviszonyban vannak.De majd megtanulod.Egyébként az is házalás amit ti csináltok, csak nem becsengettek, hanem felhívtok, meg üzeneteket írkáltok.Esetleg ha futja a kreativitásból, akkor csináltok csini kis DM leveleket.Röhej...
2010. jan. 6. 20:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!