Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen befásultak/elzárkó...

Miért ilyen befásultak/elzárkózottak az emberek a vállalkozástól és üzletkötői munkáktól?

Figyelt kérdés
Nem értem az ilyen embereket. Én konkrétan soha többé nem lennék alkalmazott. Elegem van belőle. Vállalkozás 100% jobb, mivel biztos állás stb ráadásul többszörösét lehet megkeresni mint például egy ügynöki munkával. Miért ilyen elzárkózottak az ügynöki munkáktól az emberek, miközben ez a jövő állása? Természetesen nem házalásra gondolok. Előre leegyeztettet időpontok azok nem házalások!
2009. dec. 31. 13:41
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
69%
Csak saját gondolatot tudok írni. Én azért nem rajongok az ügynököktől, mert tudom, hogy az a céljuk, hogy x cégnek pénzt hajtsanak fel, mert ált. teljesítménybérezésük van, vagy jutalékot(?) kapnak. Eleve nem szeretek olyan célzattal emberrel találkozni vagy bármit csinálni, aki rám akar sózni valamit. Még akkor sem, ha történetesen szükségem volna arra a valamire. Nagy az esély, hogy hazudnak, vagy szépítenek, vagy ilyesmi, mindezt szemtől szembe. Hozzáteszem, hogy a reklámokat is ugyanezért utálom - befolyásolni akarnak. Az ügynökök, akikkel találkoztam, azokon is ezt láttam.
2009. dec. 31. 14:20
 2/27 A kérdező kommentje:
pedig jutalékos rendszernél nincs jobb. Tudsz fejlődni, építeni tudod a karrieredet! És nem rásózásról meg rátuszmálásról van szó! Nézd csak meg hgoy a topmunkahelyeknél melyik cég áll az első helyen és gondolkodj el a jövődön!
2009. dec. 31. 14:31
 3/27 anonim ***** válasza:
82%
A te agyadat is jól kimosták, látom. Ügynökösködéssel nagyon jól lehet keresni az első pár hónapban. Csak azután elfogynak a potenciális ügyfelek. Azonkívül nem mindenkinek hiányzik az állandó stressz, hogy csak akkor van a megélhetéshez elég pénze, ha megfelelő számú embert sikerül a hónapban bepalizni.
2009. dec. 31. 14:43
 4/27 A kérdező kommentje:

ez megint nem igaz.

anyám már 6. éve ügynök és már az első évében vezető lett. azóta már igazgató.

2009. dec. 31. 15:56
 5/27 A kérdező kommentje:
én már alig várom hogy elvégezzem az egyetemet és én is követni fogom az ő példáját!
2009. dec. 31. 15:57
 6/27 anonim ***** válasza:
55%

1. vagyok

Az sem mindegy, hogy mivel ügynökösködsz. Mondjuk lakás adás-vétel, vagy albérletbe kiadás esetén nem gáz, sőt szükség is van rá. De ha pl vitaminok, kozmetika vagy turizmus, az már más tészta, azzal hagyjanak békén :)

Te tudod, hogy mi az, amit szívesen csinálnál. Amúgy ha látszik valakin, hogy nem görcsből nyomja a munkáját, az is sokat számít.

2009. dec. 31. 18:53
 7/27 A kérdező kommentje:
pénzügyi tanácsadó. De a turizmus is egy fellendült szakma. Csak jól kel lcsinálni
2010. jan. 1. 10:18
 8/27 anonim ***** válasza:
71%

Én mindkét oldalt kipróbáltam. Évtizedekig voltam alkalmazott. Azt csinálhattam sokáig, amit tanultam, amit szerettem, ráadásul meg is fizettek érte. Középvezető voltam, amikor megszűnt a munkahelyem. Utána jött sok egyéb próbálkozás, ahol szintén voltam alkalmazott, de vállalkozó is. Én is megismertem a pénzügyi vonalat annak ellenére, hogy mérnök végzettségem van. Azt tapasztaltam, a legtöbb botcsinálta "pénzügyi tanácsadó" többet árt, mint használt. Vannak cégek, ahol elég egy 1-2 napos tanfolyam (ahol többnyire csak agymosás, eladás technikai tréning folyik), hogy kilökve az utcára az "ügynököt" már mint pénzügyi tanácsadó kártékonykodik az ember.

Az emberek többsége ezért idegenkedik ezektől a munkáktól, emberektől, mert rosszak a tapasztalataik. Én is ismerek sok biztosítási alkuszt, sok "befektetési tanácsadót", akiket semmi más nem érdekel, csak a jutalék.

A kérdésedre is válaszolva: Az emberek többsége nem alkalmas a vállalkozói létre. Nem képesek önmaguktól kitalálni, hogy miből éljenek meg. Nem képesek az önálló gondolkodásra, a tervezésre. Nem céltudatosak, nem kitartóak, csak úgy élnek bele a vakvilágba.

Azok a munkahelyek pedig, akik különböző ügynököket/üzletkötőket/tanácsadókat keresnek, bárkit felvesznek, akik oda jelentkeznek, mert ők a nagy számok törvényében bíznak, de a 90% kb fél év múlva elvérzik, mert alkalmatlan erre a munkára.

2010. jan. 1. 18:28
 9/27 A kérdező kommentje:
az utolsó bekezdés első fele igaz a magyar emberekre. a 2 fele pedig csak részben. Nem tudom te melyik céget ismered hgoy kilökik az utca 1-2 nap képzés után hogy dolgozzon. Én még ilyenről nem hallottam.
2010. jan. 1. 21:56
 10/27 anonim ***** válasza:
56%

Engem pont egy ilyen ismerős "pénzügyi tanácsadó" vitt bele a jóba... Megkötöttük a 20 éves "befektetéssel kombinált életbiztosítást", majd a 3. év után nem tudtam fizetni az éves összeget, mert gyes-re mentem, és a családom széthullott... Mi a mérlege: Buktam 660 ezer forintot! Azóta már hívott pár ilyen "pénzügyi tanácsadó", de köszi nem kérek belőlük többet...

Csak azt felejtette el mondani, hogyha nem tudom fizetni az éves díjat, akkor nincs lehetőség annak csökkentésére, (csak elhalasztására, de azzal meg semmire se megyek,mert következő évben nem lesz meg kétszer az éves díjam), akkor elbukok mindent! És igy is lett....

A másik sztori: előre egyeztetett cég akart hozzám jönni.. mielőtt jött volna, kiderítettem, hgoy egy porszívóügynök a 400 ezres porszívójával. Felhívtam és lemondtam.. (telefonba csak azt mondták, tesztelnek egy gépet, és a véleményemet kérik egy kérdőívhez).

Na azóta hozzám senki se teszi be a lábát. Ha befektetést akarok, akkor bemegyek a bankba, és tőkevédett befektetést indítok. Ha porszívó kell, elmegyek a boltba és megveszem. Én biztos nem a jövő "vásárlója" vagyok... :)

2010. jan. 2. 00:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!