Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Negatív válaszlevélnél vissza...

Negatív válaszlevélnél vissza lehet kérdezni?

Figyelt kérdés
Elég idegesítő, amikor az ember válaszlevélben csak egy bemásolt, 2 mondatos választ kap. Sokszor van, hogy olyan álláshirdetésnél kapok ilyen választ, melyre 100% ig tökéletesen megfelelek, sőt, kisujjból elvégezném a munkát. Ilyenkor nem lehet visszakérdezni, hogy mégis mi nem tetszett?

2014. máj. 2. 16:28
 1/5 anonim válasza:
42%

Valószínűleg már akkor betöltötte valaki a posztot amikor meghirdették az állást, csak kell a látszat. Sokszor látok olyat, hogy "valakinek a valakije" úgy kap meg egy jól fizető állást, hogy fingja nincs az egészről, miközben olyanokat utasítanak el, akik arra az adott állásra specializálódtak...

Szemét dolog, de sok sikert a továbbiakban. Kérdésedre válaszolva pedig hidd el, hogy nem érdemes ezek után foglalkozni velük.

2014. máj. 2. 16:36
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Kérdezhetsz, de kutya nem fog vele foglalkozni.
2014. máj. 2. 16:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Én régen mikor munkát kerestem, megtettem, hogy visszakérdeztem negatív válasz esetén.

Legtöbbször nem jött válasz. Viszont volt olyan, hogy egy ugyanolyan kamus sablonlevél jött, hogy "jobban képzett munkaerőt vettünk fel", "jelenleg nem ön a megfelelő ember akit keresünk a céghez" stb. Illetve volt olyan aki őszintén leírta, hogy "egy másik jelölt jobban tudott németül"

2014. máj. 2. 16:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Fejvadász cégeken keresztül kerestem többnyire munkát (pl. Hays), ők mindig korrektül elmondták, hogy ha hibáztam, akkor miben - nekem nagyon hasznos volt, sok dolgon tudtam csiszolni.
2014. máj. 2. 17:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem fogják megmondani. Valóban, ha fejvadászon keresztül mentél, akkor tőle esetleg érdemes megkérdezni, ők van, hogy elmondják, de legtöbbször ők sem tudják.

Én jártam egyszer úgy, hogy kaptam egy e-mailt a hr-estől,és láttam az aláírásán, hogy ismertem, valaha évfolyamtársam volt. Neki írtam hát, hogy mi volt a probléma, de csak annyit írt vissza ismételten, hogy az állást már betöltötték, és majd értesítenek, ha a végzettségemnek, szakértelmemnek megfelelő üresedésük lesz. (Elismételte a korábbi e-mailjét.)

Amin elgurult a gyógyszerem, mert amit megpályáztam konkrétan olyan volt, és még interjúra sem hívtak, akkor meg minek ez a sablon duma?

Volt több ötletem is, hogy messze laktam (30 km), vagy magas volt a bérigényem, de nem mondják meg soha. Ami a legnevetségesebb a bér a legnagyobb államtitok ebben az országban, soha nem fogod megtudni azt sem, hogy azért nem vettek fel, mert a pályakezdő kollegina feleannyiért is elvállalta.

2014. máj. 2. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!