Munkáltatóként, fizeted a dolgozóidnak a túlórát? Ha
nem, miért? Kort, és nemet is írj.
"Igen, kérdés, hogy a 8-as mennyit keres." mindennel 1üt nettó 110 000Ft, tehát elég messze van az általad említett 1-2 milliótól, sajnos
2014. ápr. 27. 09:24
12/23 A kérdező kommentje:
Most akkor, jó neked, vagy nem? Amolyan kötetlen munkaidő a tied. (De félreértettem, úgy értettem, hogy 16órát túlórázol hetente ingyen, plusz néha hétvége. )Amit én írtam, az elfogadható? Azaz, hogy ne dolgozzon az ember ingyen. A te eseted, meg amit én írtam, azért más.
Nálunk nem fizetik, csak ha a munkaadó kér meg rá. Gondoljatok bele, milyen lenne mondjuk, hogy nincs kedvem hazamenni, így minden nap 1 órával többet vagyok bent, netezgetek, lógatom a lábam, a munkáltató meg kifizeti. Rohadt jól járnék nem? Ne legyetek már ennyire kistílűek... Természetesen, ha kéri a munkáltató, hogy maradj bent, de nem fizeti ki, akkor egy utolsó suttyó paraszt.
2014. ápr. 27. 14:39
14/23 A kérdező kommentje:
Nem úgy gondoltam, hogy nincs kedvem hazamenni. Mint mondtam, évek óta napi 1-2 óráról van szó, és nem kedvtelésből, hanem annyi a munka. Meg Szombaton se kedvtelésből megy be az ember.
Nem kötetlen a munkaidőm, elvileg napi 8 órás, de nem ellenőrzik. A lényeg a kötelező dolgokon ott legyek és ellássam az összes feladatomat, ennek ellenére van elektronikus jelenléti rendszer. A kártyánk közös helyen van, 8 kor aki épp ott van lehúzza mindet, 16-kor szintén valaki végigzongorázza...
Előző helyemen szintén kártyás rendszer volt, ott ez nem így működött. 6.40-kor becsekkoltam, 4.30-kor ki 0,5 órát számoltak az ebédre. A rendszer a 7 után érkezőket és a 4 előtt érkezőket jelezte, ha 2er előfordult akkor fejmosás, 4nél elbocsájtással fenyegetés, 7nél elköszöntek. Annak ellenére, hogy pl. mentél 7.01-re, de 17.01-ig voltál. A rendszer tökéletes volt napi +30 perc hosszabbítás ebéd miatt, 60 percnél kevesebb túlórát pedig 00 percnek vett, 61 percet 1 percnek. Egy ilyen rendszerben havi 10-12 óra túlórám jött össze, amit nem fizettek, de akinek havi 10 alatt volt azt megrovásban részesült.
Tehát a mostani hely jónak mondható!
2014. ápr. 27. 15:36
6-os vagyok, köszönöm! :) Egyébként talán pont emiatt nálunk nincs egyáltalán fluktuáció. És a bér is jóval "szebb", mint a minibálbér. :) A túlóra pedig másfélszeres.
2014. ápr. 27. 20:01
17/23 A kérdező kommentje:
Jó ilyet hallani, élj soká, legyél mindenben sikeres, és ne változz meg ebben. Te az én barátom vagy.
:) Köszi.. aranyos vagy :)
2014. ápr. 27. 21:27
19/23 A kérdező kommentje:
Aranyos is vagyok, meg 41F is vagyok.
20/23 A kérdező kommentje:
Hmm, ennyire jók a tapasztalatok? Olyan volt már, hogy nem kaptál kajajegyet, de év végén aláírattak veled egy papírt, hogy kaptál étkezési utalványt?
További kérdések: