Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt én látom ilyen ridegen,...

Ezt én látom ilyen ridegen, vagy csak túlreagálom? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

21 éves férfi vagyok és már több mint 2 kerek éve keresek munkát, és idáig 77 különböző helyre küldtem el a 2 év alatt az önéletrajzomat. Ebből 74 alkalommal semmi válasz sem érkezett az e-mailemre. Egyszerűen ****-tak a fejemre... És ez engem nagyon megviselt lelkileg is már. Semmi segítségem sincsen. A családomon belül is, akkora a széthúzás, hogy ez már egyszerűen nem is normális. Sőt már inkább szót sem tudok rá mondani, hogy ez mekkora...

Egyszerűen csak az anyám az, aki teljesen őszinte és rendes velem a családból. Egyedülálló vagyok és gyerekem sincsen. Abszolút nulláról indulok.

Az ismeretségi köröm is hihetetlenül "nagy távolságú". Egyszerűen nem tudok velük beszélni, hogy hátha volna valami munkahely, ahová felvennének. Na, de mint előzmény. Hadd lépve tovább beszélve egy kicsit a tapasztalataimról.

Voltam 8 hónapig a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központnál, ahol szintén a nagy semmi volt jelen. Onnan ilyen egy helyről érkezett állásajánlat, ahonnan szintén a jelentkezésem elküldését követően semmi válasz sem érkezett... Mondom majd lesz másik.

2-szer voltam idáig állásinterjún, amiből az első tetszett is volna csak, mert nincsen keretem (EGYÁLTALÁN) öltönyt venni ezért nem vettek fel. A második interjú meg ilyen ügynöki "lehúzós" munka lett volna, amihez nincsen egyáltalán lelkiismeretem.

Másik dolog, ami miatt korlátozottak a lehetőségeim azaz, hogy még 16 éves koromban volt egy balesetem, ahol eltörött és rosszul forrt össze az alsó 4-5-ös csigolyám, ami nekem is csak tetézte tovább a jelenlegi helyzetemet. Fizikai munkát nem tudok egyáltalán végezni. Semmit! 1 óra után végem van a derekam fájdalmának következtében...

A testvéremnél, aki építi a házát és még ő valamennyire normális velem. Nála csináltam segédmunkákat, mert szerintem ez így is illik, ha már valaki a testvérem azaz a rokonom, hogyha valami van, akkor segítünk egymáson, ahogy azt az erőnk és az időnk is engedheti.

Ott próbáltam emelni 15-20 kilós téglákat, de annyira megfájdult a hátam tőle, hogy aztán mindig aznapra végem lett, és vagy meg kellett állnom, vagy pedig egyszerűen csak végigfeküdtem kínomban a napot, mert nem tudtam mit csinálni a fájdalomtól. Orvos is ráírta az ambuláns lapra, hogy alkalmatlan vagyok fizikai munkára, de hát amilyen cudar egy világ van itt Magyarországon is nem is csodálkozom már... Mintha valami nagyon nem-normális lenne ez az ország. No, de most nem akarok írni arról, hogy mennyi ideig foglalkoztam a közügyek vizsgálatával, amiről eleinte azt gondoltam, hogy van értelme...

Nem vagyok ellene a fizikai munkának, de mivel a hátam miatt nem tudok csinálni fizikai munkát egyszerűen már kínomban gyárba kétszer is leadtam az önéletrajzomat, de onnan sem jött semmi válasz.(Már kínomban oda is leadtam, mert csak a röhej keringetett akkor is, hogy mi lesz a reakció. A megszokott semmi...) Egy barátom is, aki ott dolgozik leadta az önéletrajzom, de semmi reakció nem jött a HR részéről.

Na most itt jön a kérdésem lényege is, amit picit jobban kiszeretnék fejteni.

Az állam nem akar segíteni senkin semmit ez már itt eléggé közismert és tudomásul lett véve a számomra. Sokaknak ez még mindig hajmeresztő... A látszatintézkedések, ami a rózsaszín szemüveget viselőknél hatalmas üdvrivalgást okoznak. Nálam már egyszerűen semmit. Cső közömbössé váltam. Nem is tudom felfogni, hogy 23-24 év után még bárki is képes ezeknek a számtalanszor megbukottaknak hinni. Talán a csecsemőkön és a feledékenyeken kívül még a rózsaszín szemüvegesek hihetnek ezeknek az alakoknak, akik már akkorákat szakajtottak, hogy egyszerűen elvették tőlem (is) a jövőmet. Én Magyarként Magyarországon képzeltem el régen is az életemet és nem mindenáron külföldön. Külföldre sem tudok kimenni. Szóval ez is már számomra annyira nevetséges, hogy kínom közepette is csak nevetni tudok ezen. Még az írásom közepette is.

Na, de ennyit a közügyes részéről a dolgoknak. Nem akarok semmilyen kitalált dolgot felfesteni sem a falra. De nem tudok itt már semmit sem tenni. Olvastam a magyar történelemnek az olyan verzióját is, ami azért számomra nagyon hajmeresztőek voltak... Na, de hagyjuk azt is.

Az egész országban itt semmi fejlődés sem zajlik? Semmi munkaerő felvétel...

Az iskolai képzettségem legmagasabb foka érettségi. Szakképzettségem az nuku, mert nincsen miből egyszerűen. Még poénból a mekibe is leadtam a jelentkezést, de onnan is csak annyi jött, hogy eltették 1 évre az adataimat... Addig meg mi a fészkes fityfirittyet csináljak? 1 év alatt az ember csontsovány lesz és éhenhal. Nem is értem, hogy meri magát az emberiség bizonyos szeglete civilizáltnak nevezni, akik teljesen felelősek azért, hogy ellehetetlenitík a saját állampolgáraik és azok gyerekeinek a jövőjét.

Számítógépes programok közül az Office alkalmazások közül legjobban a Word-höz értek. Az Excel-hez kezdő szinten. A Powerpoint-hoz is kezdő szinten értek. Angolul folyékonyan beszélek és írok. Ennyi az összes kvalifikációm...

Na most erre kérek választ a kérdésem tekintetében is. Köszönöm a megtisztelő figyelmet.

2014. ápr. 4. 18:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%
Mindenképp az angol tudásoddal kezdj valamit. Kezdetnek vállalj fordítást, vagy telefonos ügyfélszolgálati melót angol nyelven. Ez menne neked is, nem megterhelő. Keress ilyen cégeket, ahol van ilyen állás és küldj önéletrajzot, ne várd meg míg feladnak hirdetést, hanem lépj te.
2014. ápr. 5. 14:48
 12/14 anonim ***** válasza:
80%
Próbálj meg olyan call centeres állásokat amihez csak kizárólag nyelvtudás kell. Az hiszem proffesionon ügyfélszolgálat kategóriában van olyan..hátha. Ha jól tudom az nem értékesítői munka
2014. ápr. 5. 18:14
 13/14 A kérdező kommentje:

Kedves 8-ik:

Magam olyan helyzetben vagyok, hogy a 0-ról indulok. Képzeld megnéztem nem is egy darab hirdetést a 2 év alatt, ahol egy darab nyelvet kell beszélni folyékonyan, de mégis semmi reakció nem jött a levelemre, ami után leadtam az önéletrajzot.

Ha milliárdos lennék, akkor nem törődnék a távolsággal sem, hogy munkahelyet keressek és még magát a költözést is bevállalnám. De ilyen társadalmi helyzet mellett, ami itt van Magyarországon is. Teljesen kiszámíthatatlan minden. Az anyám is mondta, hogy az ő korában minden utcasarkon volt munkahely, ahová mehettél úgyis, hogyha győzted erővel...

Most úgy kell itt halászni, mint valami idióta ruletten. Fel sem bírom egyszerűen akkor sem fogni, hogy ilyen helyzetben, hogy bír mindenki olyan tök nyugodt lenni, amikor egyszerűen a létfenntartásról van szó, ami egyszerűen kockázatossá vált. És ez miatt fő a fejem állandóan. Nem politizálok már egyáltalán hála az égnek, de attól még én szeretnék úgy élni, hogy annak tudatában élek, hogy az egész társadalom teljesen stabil és biztonságos. Nem pedig ilyen hazardírozós kalamajka...

2014. ápr. 5. 18:27
 14/14 anonim ***** válasza:

Próbálj meg egy OKJ-tanfolyamot elvégezni. Ha még nincs OKJ-d, akkor ingyen van.

És esetleg közmunka ideiglenesn? Ami nem fizikai. Ez sem a legjobb, de lesz mit beleírni az önéletrajzodba.

2014. ápr. 7. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!